Οργή στην Ινδία για τον ομαδικό βιασμό μιας 26χρονης κτηνιάτρου - Την έπνιξαν και μετά την έκαψαν

Οργή στην Ινδία για τον ομαδικό βιασμό μιας 26χρονης κτηνιάτρου - Την έπνιξαν και μετά την έκαψαν

Τέσσερις άντρες συνελήφθησαν για την στυγερή δολοφονία μιας νεαρής κτηνιάτρου, που έχει σοκάρει τη χώρα πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

Ο ομαδικός βιασμός μιας κτηνιάτρου, στην οποία έβαλαν φωτιά και παράτησαν να πεθάνει κάτω από μια γέφυρα έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στην Ινδία, με εκατοντάδες γυναίκες στους δρόμους να απαιτούν ασφάλεια και δικαιοσύνη.

Το καμένο πτώμα της 26χρονης γυναίκας βρέθηκε στα προάστια της πόλης Χιντεραμπάντ το βράδυ της Τετάρτης.

 


 

Όπως προκύπτει από βίντεο καμερών ασφαλείας, αναφορές της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση φαίνεται να ήταν προμελετημένη. Τέσσερις άντρες ξεφούσκωσαν τα λάστιχα από το μηχανάκι της γυναίκας και μετά περίμεναν σε ένα φορτηγάκι εκεί κοντά, πλησιάζοντας να την ρωτήσουν αν χρειάζεται βοήθεια.

Στη συνέχεια φέρεται να την έσυραν σε μια ακατοίκητη γειτονιά κοντά στον αυτοκινητόδρομο που κρυβόταν από τον δρόμο λόγω των πυκνών θάμνων, όπου την φίμωσαν για να μην ακούγονται οι κραυγές της και την βίασαν. Μετά πιστεύεται πως την στραγγάλισαν. Αφού έβαλαν το πτώμα της στο φορτηγάκι, την πήγαν σε μια υπόγεια διάβαση, όπου της έβαλαν φωτιά και την παράτησαν εκεί περίπου στις 2 τα ξημερώματα. Το πτώμα της βρήκε ένας κάτοικος από το διπλανό χωριό περίπου στις 5 το πρωί, όταν παρατήρησε τον καπνό. Το πτώμα ήταν τυλιγμένο σε κουβέρτα και το είχαν λούσει με κηροζίνη.  

Η υπόθεση προκάλεσε οργή και αντιδράσεις σε όλη την Ινδία με πολλούς να το συγκρίνουν με τον βίαιο ομαδικό βιασμό  και τη δολοφονία μιας φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο στο Δελχί το 2012, το οποίο οδήγησε χιλιάδες γυναίκες να βγουν στους δρόμους και κατέληξε σε αλλαγή του νόμου σχετικά με το τι συνιστά σεξουαλικά εγκλήματα.

Το Σάββατο εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στα προάστια του Χιντεραμπάντ απαιτώντας δικαιοσύνη, ενώ πορείες έγιναν επίσης σε Δελχί και Μπανγκαλόρ. Οι τέσσερις άντρες που ταυτοποιήθηκαν ως Mohammad Areef, Jollu Shiva, Jollu Naveen και Chintakunta Chennakeshavulu, όλοι ηλικίας μεταξύ 20 και 26 ετών, συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, «οι κατηγορούμενοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ και είδαν την κτηνίατρο να παρκάρει το μηχανάκι της περίπου στις 6 το απόγευμα. Κατέστρωσαν σχέδιο και ένας από αυτούς τρύπησε τα λάστιχα. Όταν το θύμα επέστρεψε, ένας άλλος κατέβηκε από το φορτηγάκι και την είπε για το χαλασμένο λάστιχο. Αφού προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν, ο τρίτος πήρε το μηχανάκι λέγοντας πως θα το επιδιορθώσει. Μετά οι τρεις τους πήγαν το θύμα σε ένα εγκαταλελειμμένο δωμάτιο εκεί κοντά, όπου την βίασαν».

Για την υπόθεση έχουν τεθεί επίσης σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, επειδή δεν αντέδρασαν εγκαίρως όταν έμαθαν για την εξαφάνιση της γυναίκας την οποία κατήγγειλε η οικογένειά της, λέγοντας πως ίσως έφυγε με κάποιον άντρα και διώχνοντάς τους από το τμήμα. Πριν δεχθεί επίθεση, η 26χρονη είχε τηλεφωνήσει την οικογένειά της περίπου στις 9 το βράδυ για να τους πει πως το μηχανάκι της ήταν ακινητοποιημένο και πως βρισκόταν μακριά από τον κεντρικό δρόμο και φοβόταν. 

Η αστυνομία φέρεται να ρώτησε την μητέρα της αν η κόρη της είχε σχέση με κάποιον, αγνοώντας τις εκκλήσεις τις οικογένειας που επέμενε πως το γεγονός πως δεν είχε επιστρέψει σπίτι ήταν ασυνήθιστο. Πέρασαν έξι ώρες μέρχι η αστυνομία τελικά να ξεκινήσει να την αναζητά.  

Η Ινδία θεωρείται το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμος για να είσαι γυναίκα λόγω του μεγάλου ρίσκου σεξουαλικής βίας, σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Thomson Reuters για το 2018. Το 2017 αναφέρθηκαν περισσότερες από 32.000 υποθέσεις βιασμού αλλά ο πραγματικός αριθμός πιστεύεται πως είναι πολύ μεγαλύτερος. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS