Ολική έκλειψη ηλίου: Εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους - Ορατή σε 15 αμερικανικές πολιτείες [Εικόνα & Βίντεο]

Ολική έκλειψη ηλίου: Εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους - Ορατή σε 15 αμερικανικές πολιτείες [Εικόνα & Βίντεο]

Την ολική έκλειψη ηλίου απόλαυσε χθες, Δευτέρα 8/04, όλος ο πλανήτης, είτε διά ζώσης, είτε εξ αποστάσεως μέσω υπολογιστών.

Οι πιο τυχεροί ήταν αυτοί που βρίσκονταν στην Αμερική και κατάφεραν να θαυμάσουν την έκλειψη ηλίου με τα ειδικά γυαλιά.

Μάλιστα, στο μεξικανικό θέρετρο Μασατλάν, χιλιάδες περίμεναν για ώρες, για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο και μια ορχήστρα έπαιζε τη μουσική από την κινηματογραφική ταινία «O Πόλεμος των Άστρων» («Star Wars»).

Στην κορύφωση του φαινομένου, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Ολική έκλειψη ηλίου: Ορατή σε 15 αμερικανικές πολιτείες

Η χθεσινή έκλειψη ηλίου ήταν ορατή σε 15 αμερικανικές πολιτείες, από το Τέξας μέχρι το Μέιν, προτού έρθει η σειρά των κατοίκων του ανατολικού Καναδά. Μικρές αγροτικές πόλεις – όπως το Αντβάνς του Μισούρι, με πληθυσμό περίπου 1.300 κατοίκων – δέχθηκαν χιλιάδες επισκέπτες.

Την κατάλληλη στιγμή, όλοι φορώντας τα ειδικά γυαλιά, έστρεψαν το βλέμμα προς το ουρανό και θαύμασαν το υπέροχο παιχνίδι του ηλιακού συστήματος μας.

 

Η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται τον Αύγουστο του 2026, αλλά θα είναι ορατή κυρίως σε Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και περιοχές της Ρωσίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ