Ο τουρκικός στρατός έβαλε κατά φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία

Ο τουρκικός στρατός έβαλε κατά φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία

Οπισθοχώρησαν, μετά τα πυρά του πυροβολικού των τουρκικών δυνάμεων, οι συριακές δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Συρίας και επιχείρησαν χθες να μπουν στην περιοχή του Αφρίν.

Αυτό περιέγραψε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος προειδοποίησε, σε συνέντευξη Τύπου, πως θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» εάν επαναληφθούν τέτοιες απόπειρες.

Στην περιοχή αυτή, η Τουρκία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα επιχείρηση κατά των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ αλλά η Άγκυρα τους θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης πως η Τουρκία δεν βρίσκεται σε άμεσο διάλογο με τη συριακή κυβέρνηση, αλλά τα μηνύματά της μεταφέρονται εμμέσως στη Δαμασκό.

Αναφορικά με τους δεσμούς της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, ο Καλίν σχολίασε πως η Άγκυρα παραμένει αισιόδοξη αλλά επιφυλακτική, μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, την περασμένη εβδομάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ