Ο Μπόρις Τζόνσον και επίσημα πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον και επίσημα πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι και επίσημα πλέον ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), η Τερέζα Μέι πήγε στο Μπάκιγχαμ και υπέβαλε την παραίτησή της στη βασίλισσα Ελισάβετ. Λίγη ώρα αργότερα, ο Μπόρις Τζόνσον έφτασε στο παλάτι και πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς ήδη είχε αναλάβει το «τιμόνι» των Συντηρητικών.

Πάντως, για τον Μπόρις Τζόνσον οι… αναποδιές ξεκίνησαν από νωρίς. Την ώρα που κατευθυνόταν στο Μπάκιγχαμ, μία ομάδα ακτιβιστών προσπάθησε να του κλείσει το δρόμο προς το παλάτι. Ηταν διαδηλωτές της Greenpeace, που ήθελαν να του παραδώσουν επιστολή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την οργάνωση.

 Στο μεταξύ, ο ένας υπουργός μετά τον άλλον παραιτούνταν, προτού ο Μπόρις Τζόνσον μπει στην Ντάουνινγκ Στριτ ως πρωθυπουργός. Ηδη, την παραίτησή του έχει υποβάλει ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, δηλώνοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι ελεύθερος να διαλέξει τον άνθρωπο που θέλει για αυτή τη θέση, ο οποίος θα είναι απόλυτα σύμφωνος με την πολιτική του. Επίσης, έχουν παραιτηθεί οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Ντέιβιντ Γκάουκ, Διεθνούς Ανάπτυξης, Ρόρι Στιούαρτ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντινγκτον. Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε και ο υπουργός Εμπορίου, Λίαμ Φοξ.

Τζόνσον: Οσοι ποντάρουν κατά της Βρετανίας θα χάσουν

«Οσοι στοιχηματίζουν κατά της Βρετανίας θα χάσουν», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός και δήλωσε σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει. Είπε ότι θέλει να ενώσει τη χώρα και πρόσθεσε ότι το Βrexit θα προχωρήσει. Χαρακτήρισε ακόμη «απομακρυσμένη» την πιθανότητα μιας αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS