Ο κοροναϊός καθυστερεί την υλοποίηση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας

Ο κοροναϊός καθυστερεί την υλοποίηση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας

Η επιδημία του νέου κοροναϊού ενδεχομένως να καθυστερήσει τις μαζικές αγορές αμερικανικών προϊόντων από την Κίνα, που προβλέπονται στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψαν Πεκίνο και Ουάσινγκτον στις 15 Ιανουαρίου.


«Είναι αλήθεια ότι η εμπορική συμφωνία της Φάσης 1 και η (αναμενόμενη) έκρηξη εξαγωγών θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο (για να υλοποιηθούν) λόγω του κινεζικού ιού, αυτό ισχύει», παραδέχτηκε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business.

Υπενθυμίζεται πως η Κίνα έχει δεσμευτεί να αγοράσει εντός των δύο προσεχών ετών επιπλέον αμερικανικά προϊόντα, κυρίως αγροτικά και βιομηχανικά, αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως, η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι ο νέος κοροναϊός θα έχει «ελάχιστες επιπτώσεις» στην αμερικανική οικονομία. «Όλος ο κόσμος δεν βρίσκεται στην επαρχία της Ουχάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κούντλοου.

Δέκα κινεζικές επαρχίες –οι περισσότερες βιομηχανικές, όπως το Γκουανγκντόνγκ– έχουν συστήσει στα εργοστάσια και τις «μη αναγκαίες» επιχειρήσεις να μην λειτουργήσουν μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 427 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS