Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα: Θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειές της

Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα: Θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειές της

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε την Ελλάδα ότι θα πληρώσει το τίμημα για την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης, μετά τη συμφωνία με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα.

Μια συμφωνία η οποία έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Ισραήλ και της ΕΕ και φυσικά της Ελλάδας. Ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας διεθνές σκάνδαλο την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης. «Η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτές τις ενέργειες της διεθνώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Με τη συμφωνία με τη Λιβύη, η Αγκυρα έδειξε στον κόσμο την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει τα δικαιώματά της, υπό το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ερντογάν, που ανέφερε σε κάποιο σημείο ότι η Τουρκία δεν θέλει να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά να κερδίσει φίλους. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει η Αγκυρα στρατιωτική βοήθεια στη «νόμιμη κυβέρνηση» της Λιβύης.

Ερντογάν: Τα χέρια της Ελλάδας είναι δεμένα, αυτό τους τρελαίνει
«Οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τόνισε ότι η Τουρκία θα «θα μπορεί να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ».

«Αλλοι διεθνείς παράγοντες δεν μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει χαρακτηρίσει η Τουρκία, στη συμφωνία με τη Λιβύη», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν. «Τα χέρια της Ελλάδας είναι δεμένα. Αυτό τους τρελαίνει», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά δήλωσε έτοιμος για συνομιλίες με όλες τις πλευρές.

Ο Ερντογάν απειλεί με νέες γεωτρήσεις
Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε ότι η Τουρκία θα αγοράσει κι άλλο πλοίο γεωτρύπανο.

«Θα κάνουμε ενέργειες όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα, ακόμη και σε διεθνή ύδατα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS