Κόλαση στην Ιντλίμπ της Συρίας: Μετρά νεκρούς η Τουρκία - Απελευθερώνει πρόσφυγες προς ΕΕ απαιτώντας στήριξη

Κόλαση στην Ιντλίμπ της Συρίας: Μετρά νεκρούς η Τουρκία - Απελευθερώνει πρόσφυγες προς ΕΕ απαιτώντας στήριξη

Κόλαση επί γης η Ιντλίμπ στη Συρία μετά τον βομβαρδισμό των δυνάμεων του Άσαντ και την «απάντηση» της Τουρκίας.

Αναφορές πως οι νεκροί φτάνουν τους 65. Με πρόσχημα τη Συρία, η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα και στέλνει μετανάστες στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Νύχτα κόλαση στην Ιντλίμπ της Συρίας όπου τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο υπενθυμίζεται πως στηρίζει η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τον θλιβερό απολογισμό των 33 νεκρών ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Χατάι, ο Ραχμί Ντογάν, ο οποίος είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 29 απώλειες. Υπάρχουν όμως πληροφορίες πως οι νεκροί είναι πολλοί περισσότεροι. 36 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, κανείς τους όμως, σύμφωνα πάντα με τον κυβερνήτη, δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλα ξεκίνησαν από την αεροπορική επίθεση και την επίθεση με πυροβολικό που δέχτηκε κονβόι του τουρκικού στρατού στην Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, νότια της πόλης Σαρακέμπ. Ο απολογισμός των 33 νεκρών είναι ο βαρύτερος που είναι γνωστό πως έχουν υποστεί ποτέ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία.

Φυσικά, η επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ στην τουρκική αυτοκινητοπομπή δεν έμεινε αναπάντητη. Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας σφυροκόπησαν με βαριά πυροβόλα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, θέσεις των στρατευμάτων του καθεστώτος της Συρίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ