Ντένις Μακουέγκε και Νάντια Μουράντ: Οι φετινοί νομπελίστες ειρήνης

Ντένις Μακουέγκε και Νάντια Μουράντ: Οι φετινοί νομπελίστες ειρήνης

Ντένις Μακουέγκε και Νάντια Μουράντ. Ένας Κογκολέζος γιατρός, ο οποίος δίνει μάχη επί χρόνια ενάντια στη σεξουαλική βία και ένα θύμα σεξουαλικής βίας, που αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να γίνει εκπρόσωπος των γυναικών αυτών.

Είναι οι άνθρωποι στους οποίους τους οποίους η Νορβηγική Επιτροπή ξεχώρισε ανάμεσα σε 331 υποψηφιότητες και αποφάσισε να τιμήσει με το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

YN 2018 10 05 12.20.45

Θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι οι γυναίκες χρειάζονται προστασία, η Επιτροπή τίμησε τον Ντένις Μακουέγκε, «ο οποίος υπήρξε το σημαντικότερο σύμβολο, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, του αγώνα να τερματιστεί η σεξουαλική βία σε καθεστώς πολέμων και ένοπλων συρράξεων».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή θέλησε επίσης να τιμήσει τη Νάντια Μουράντ, μέλος της μειονότητας Γιαζίντι στο Ιράκ, η οποία βιάστηκε κατ’ επανάληψη από μέλη του Ισλαμικού Κράτους και «βρήκε το θάρρος να αφηγηθεί τα βασανιστήριά της».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ