Νότια Αφρική: Έβαλε φωτιά σε κτίριο και προκάλεσε τον θάνατο 76 ατόμων -Προσπαθούσε να ξεφορτωθεί ένα πτώμα

Νότια Αφρική: Έβαλε φωτιά σε κτίριο και προκάλεσε τον θάνατο 76 ατόμων -Προσπαθούσε να ξεφορτωθεί ένα πτώμα

Ένας άνδρας συνελήφθη στη Νότια Αφρική μετά την ομολογία του ότι στην προσπάθειά του να ξεφορτωθεί ένα πτώμα έβαλε φωτιά, που εξαπλώθηκε σε κτίριο με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους 76 άνθρωποι.

Ο 29χρονος προέβη στην ομολογία-σοκ στη διάρκεια δημόσιας έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς σε πενταώροφο κτίριο στο Γιοχάνεσμπουργκ τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο άνδρας φέρεται να είπε ότι στραγγάλισε κάποιον στο υπόγειο της πολυκατοικίας, προτού βάλει φωτιά στη σορό του, σύμφωνα με όσα αναφέρουν νοτιοαφρικανικά ΜΜΕ. Είπε ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών και ένας έμπορος ναρκωτικών που ζούσε στο κτίριο του είπε να σκοτώσει το θύμα. Η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι ο άνδρας – τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα - συνελήφθη σε σχέση με τη φωτιά και αντιμετωπίζει 76 κατηγορίες για φόνο και 120 κατηγορίες για απόπειρα φόνου και εμπρησμό.

Η ομολογία του προκάλεσε έκπληξη, καθώς η έρευνα δεν ήταν ποινική, αλλά αποσκοπούσε στον εντοπισμό ελλείψεων στα μέτρα ασφάλειας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τόσων ανθρώπων. Η φωτιά τύλιξε το ερειπωμένο κτίριο, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 12 παιδιά, ενώ περισσότεροι από 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά. Μάρτυρες είπαν εκείνη τη στιγμή ότι είδαν ανθρώπους να πετούν μωρά από το φλεγόμενο κτίριο σε μια προσπάθεια να τα σώσουν - και τουλάχιστον ένας άνδρας πήδηξε στο κενό για να γλιτώσει από τις φλόγες, αλλά σκοτώθηκε.

Το κτίριο ήταν «ωρολογιακή βόμβα»

Η τραγωδία ανέδειξε το μακροχρόνιο πρόβλημα του Γιοχάνεσμπουργκ με κτίρια που έχουν ερειπωθεί και εγκαταλειφθεί από τις Αρχές. Το κτίριο που κατέστρεψε η φωτιά, είχαν καταλάβει παράνομοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι νοίκιαζαν χώρους σε εκατοντάδες απελπισμένους ανθρώπους. Πολλοί από τους ενοίκους του κτιρίου ήταν μετανάστες, που βρίσκονταν πιθανώς παράνομα στη Νότια Αφρική.

Πέρυσι, ο αναπληρωτής αρχηγός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Γιοχάνεσμπουργκ κατέθεσε στην έρευνα ότι το κτίριο ήταν μια «ωρολογιακή βόμβα», επειδή ήταν γεμάτο με ανθρώπους που ζούσαν σε ξύλινες κατασκευές, ενώ οι πυροσβεστήρες είχαν αφαιρεθεί.

Ο 29χρονος αναμένεται να προσαχθεί προσεχώς στο δικαστήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ