Νέα Υόρκη: Εκρηξη σε σταθμό λεωφορείων στο Μανχάταν

Νέα Υόρκη: Εκρηξη σε σταθμό λεωφορείων στο Μανχάταν

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο κέντρο του Μανχάταν, δίπλα στο σταθμό λεωφορείων. Οι αρχές της Νέας Υόρκης ερευνού το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, πρόκειται για έκρηξη βόμβας σε σωλήνα, σε σταθμό λεωφορείων, μεταξύ των οδών 42ης και 8ης λεωφόρου στο Μανχάταν.

Σε αυτό το βίντεο καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης έχουν τραυματιστεί δύο άτομα. Ο ένας από τους δύο είναι ο βομβιστής ο οποίος έχει συλληφθεί. 

Στη δημοσιότητα έδωσε η ηλεκτρονική έκδοση της New York Post φωτογραφία του άνδρα που συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στο Μανχάταν.

YN 2017 12 11 16.58.45

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χούκαμπι Σάντερς επιβεβαίωσε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για την έκρηξη.

Οι γραμμές του μετρό A,C και Ε, έχουν εκκενωθεί ενώ πάνω από την περιοχή πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το μόνο που ακούγεται είναι σειρήνες.

Οι πληροφορίες που φθάνουν αυτή την ώρα είναι συγκεχυμένες. Κάποιες κάνουν λόγο για βόμβα σε σωλήνα που εξερράγη πρόωρα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα -έως και 22. Αρκετά άτομα έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ακολούθησε χάος στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων, ορισμένα δε λένε ότι μέσα στον πανικό ποδοπατήθηκαν αρκετά άτομα όταν ακούστηκε η έκρηξη.

Ένας αυτήκοος μάρτυς, ο Φρανσίσκο Ραμίρεζ, είπε στο CΝΝ ότι άκουσε δύο εκρήξεις την ώρα που αποβιβαζόταν από λεωφορείο, μολονότι εκείνη την ώρα φορούσε ακουστικά.

«Απ’ αυτά που είδα φάνηκε να προέρχεται απ’ το μετρό, αλλά εικάζω. Ήταν δύο χωριστές εκρήξεις με απόσταση δευτερολέπτων η μία από την άλλη. Καθώς έβγαινα έξω με έσπρωξαν στην άκρη αστυνομικοί. Ήταν παντού διασκορπισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Ήταν τρομακτικό. Επικρατούσε χάος, αλλά δεν είδα τραυματίες», είπε.

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στο σταθμό τη στιγμή της έρκρηξης ανέφερε μιλώντας στο Fox News ότι με το που ακούστηκε ο κρότος άρχισαν όλοι να τρέχουν και επικράτησε πανικός.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει πολλά ασθενοφόρα, με το ABC να σημειώνει ότι υπάρχουν τραυματίες.

Στο εν λόγω σημείο βρίσκεται ο τερματικός σταθμός Port Authority, ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός λεωφορείων της πόλης που εξυπηρετεί περίπου 65 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ