Νέα «πανωλεθρία» για τον Τζόνσον: Η Βουλή ψήφισε παράταση του Brexit

Νέα «πανωλεθρία» για τον Τζόνσον: Η Βουλή ψήφισε παράταση του Brexit

Απότομα στενεύουν τα περιθώρια για τον Μπόρις Τζόνσον, μετά τις απανωτές ήττες και το μεγάλο κύμα «ανταρτών» που έπληξε την ισχύ του στο κόμμα των Συντηρητικών. Ένα νέο «χαστούκι» έρχεται να προσγειώσει τον Βρετανό πρωθυπουργό: Η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το απόγευμα της Παρασκευής, τη νομοθετική ρύθμιση που μπλοκάρει την εφαρμογή του άτακτου Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον καλείται, μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη, να ορίσει νέα ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ωστόσο θα έρθει αντιμέτωπος με τον χαρακτηρισμό «κωλοτούμπας» εάν το πράξει καθώς πριν από λίγες ώρες δήλωσε: «Καλύτερα να με βρουν νεκρό σε χαντάκι παρά να αναβάλω την ημερομηνία του Brexit».

H νομοθετική ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή Λόρδων ζητά από τον Μπόρις Τζόνσον να επεκτείνει κατά τρεις μήνες την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, εάν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου δεν έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία για το Brexit.

Το νομοσχέδιο θα επιστραφεί στη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Δευτέρα θα εγκριθεί οριστικά από το σώμα της Βουλής.

Πριν από λίγες ώρες, σύσσωμη η αντιπολίτευση στη Βρετανία απόφάσισε να καταψηφίσει την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον, που δεν διαθέτει πια την πλειοψηφία και χρειάζεται τα δύο τρίτα της Βουλής (435 ψήφους) βρίσκεται πλέον με δεμένα τα χέρια.

Τα πλήγματα για τον Μπόρις Τζόνσον δεν προέρχονται μόνο από τους πολιτικούς αντιπάλους του και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, αλλά και μέσα από την ίδια την οικογένειά του. Ο διορισμένος Βρατανός πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το Brexit «διχάζει οικογένειες», μετά την ανακοίνωση του αδελφού του Τζο από τον υπουργικό του θώκο και τη βουλευτική του έδρα με την επίκληση της «ανεπίλυτης» εσωτερικής σύγκρουσής του ανάμεσα στην πίστη «στην οικογένεια» από τη μια και «στο εθνικό συμφέρον» από την άλλη.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε πως ο αδελφός του «δεν συμφωνεί μαζί μου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι είναι ζήτημα που προφανώς διχάζει τις οικογένειες - διχάζει τους πάντες». «Ευχαριστώ τον Τζο για όλη τη δουλειά που έκανε και την υποστήριξη που μας προσέφερε όσον αφορά το πρόγραμμά μας στο εσωτερικό», συμπλήρωσε.

Εξήρε τον αδελφό του, που εκφράζει φιλοευρωπαϊκές θέσεις, τον χαρακτήρισε «εξαίρετο υπουργό», κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σχολή της βρετανικής αστυνομίας.

Ο 55χρονος πρωθυπουργός είπε ωστόσο σε δημοσιογράφους ότι θα προτιμούσε να τον βρουν «νεκρό σε χαντάκι» παρά να ζητήσει από τις Βρυξέλλες νέα αναβολή του Μπρέξιτ, πράγμα που προσπαθούν να τον αναγκάσουν να κάνει μέλη του κοινοβουλίου, ιδίως της αντιπολίτευσης, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαζυγίου χωρίς συμφωνία την 31η Οκτωβρίου.

Κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αρχηγό των Εργατικών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι προσπαθεί να κάνει «αδύνατο για τον λαό αυτής της χώρας» να διεξαχθούν εκλογές. «Θέλουμε εκλογές την 15η Οκτωβρίου», επέμεινε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS