Νέα επεισόδια σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ

Αστυνομικοί των μυστικών υπηρεσιών όρμησαν στην εξέδρα για να προστατέψουν τον Ντόλαντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης, μια μέρα μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του και αντιτιθέμενων σε αυτόν σε μια συγκέντρωση στο Σικάγο.

Ο 69χρονος μεγιστάνας έσκυψε την ώρα της ομιλίας του και τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών έτρεξαν γύρω του, όταν ένας άνδρας όρμησε στο πόντιουμ που είχε στηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Ντέιτον του Οχάιο.

Οι αστυνομικοί έπιασαν τον άνδρα, που ήταν ντυμένος με μαύρη μπλούζα και μαύρο παντελόνι, και πριν φτάσει στο βήμα τον μετέφεραν.

«Ήμουν έτοιμος. Δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα, αλλά θα ήμουν εκεί έξω να αγωνίζομαι», δήλωσε αργότερα σε μια άλλη προεκλογική συγκέντρωση ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας επιδίωκε να βλάψει. Με ανάρτησή του μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τον κατηγόρησε αργότερα ότι έχει επαφές με το Ισλαμικό Κράτος, ζητώντας τη σύλληψή του.

Την Παρασκευή διαδηλωτές, πολλοί υποστηρικτές του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς και ακτιβιστές του αντιρατσιστικού κινήματος Black Lives Matter είχαν καταφέρει να συγκεντρωθούν μέσα στον αθλητικό χώρο του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, στο Σικάγο, όπου ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών επρόκειτο να μιλήσει, απειλώντας να διαταράξουν τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους υποστηρικτές του Σάντερς για τα επεισόδια στο Σικάγο, τον οποίο αποκάλεσε «κομμουνιστή φίλο μας»,

Τελείως ξαφνικά, μια σχεδιασμένη επίθεση προέκυψε από το πουθενά, δήλωσε ο Τραμπ στο Ντέιτον, περιγράφοντας τα γεγονότα του Σικάγο και χαρακτηρίζοντας επαγγελματίες τους επικεφαλής των διαδηλωτών.

«Όπως συμβαίνει κατ' ουσίαν καθημερινά, ο Ντόλαντ Τραμπ φανερώνει στον αμερικανικό λαό ότι είναι ένας παθολογικός ψεύτης. Προφανώς, ενώ είμαι ευγνώμων που είχαμε υποστηρικτές μας στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ στο Σικάγο, η εκστρατεία μας δεν διοργάνωσε τις διαδηλώσεις», απάντησε ο Σάντερς.

Εξάλλου, σε μια εκδήλωση στο Κάνσας Σίτι ο Τραμπ κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει τους παρευρισκόμενους που διέκοπταν την ομιλία του.

«Θα πρέπει να εξηγήσουνε στην μητέρα και τον πατέρα τους γιατί έχουν (σ.σ. βεβαρημένο) ποινικό μητρώο και γιατί δεν μπορούν να πιάσουν μια δουλειά. Και ξέρετε τι; Θα ξεκινήσω να μηνύω όλους αυτούς τους ανθρώπους και τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα», είπε εν μέσω επευφημιών.

Έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν, κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού, για να αποτρέψουν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Τραμπ και διαδηλωτών που φώναζαν «Διακόψτε τη συγκέντρωση».

Οι αντίπαλοι του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων τόνισαν πως ο ίδιος ο μεγιστάνας με την εμπρηστική ρητορική του προκάλεσε αυτήν την νευρική ατμόσφαιρα που τώρα εξαπλώνεται σε όλη την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως η προεδρική κούρσα έχει μετατραπεί σε τηλεοπτικό ριάλιτι, ενώ ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ χαρακτήρισε θλιβερά τα επεισόδια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ