Μεξικό: Η σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο» έφερε πυροβολισμούς και πανικό - Κάηκαν οχήματα

Μεξικό: Η σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο» έφερε πυροβολισμούς και πανικό - Κάηκαν οχήματα

Ο Οβίδιος ντε Γκουζμάν πιάστηκε ύστερα από πυροβολισμούς, από τους οποίους σκοτώθηκαν μέλη καρτέλ.

O «Ελ Τσάπο» βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίνει ποινή ισόβιας κάθειρξης και ο γιος του, Οβίδιος ντε Γκουζμάν, θα ακολουθήσει μάλλον αυτόν το δρόμο μετά τη σύλληψή του. Το ρεπορτάζ του MEGA ανέφερε τα παρακάτω:

Μέλη του καρτέλ πολεμούν με τις μεξικανικές Αρχές ακόμη και στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, απαιτώντας την απελευθέρωση του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης.

Η σύλληψη

Ειδικές δυνάμεις της δίωξης ναρκωτικών κάνουν έφοδο σε μία από τις φτωχογειτονιές της πόλης Κουλιακάν στην επαρχία Σιναλόα.

Οι σφαίρες πέφτουν «βροχή». Σκοτώνονται μέλη του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών της χώρας. Λίγο αργότερα, ο Οβίδιο ντε Γκουσμάν θα συλληφθεί.

Ο γιος του διαβόητου «Ελ Τσάπο», είχε συλληφθεί ξανά το 2019, σε μία υπόθεση που κατέληξε σε φιάσκο. Το αιματοκύλισμα που προκάλεσε τότε το καρτέλ σε ολόκληρη την περιοχή είχε αναγκάσει τον πρόεδρο της χώρας να αφήσει ελεύθερο τον άνθρωπο που θεωρείται ο εγκέφαλος ενός από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών του πλανήτη.

Το ίδιο επιχειρούν να κάνουν ξανά τα μέλη μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο.

Πεδίο μάχης

Οι δρόμοι της πόλης θυμίζουν πεδίο μάχης. Οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, οδομαχίες γίνονται σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στην επιχείρηση.

Το καρτέλ έδωσε όπλα και ασυρμάτους ακόμη και σε μικρά παιδιά.

«Ο Οβίδιο Ν. ταυτοποιήθηκε μαζί με άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κρατείται. Βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα που έχει αποκλειστικά ο στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις», είπε ο υπουργός Άμυνας του Μεξικού.

Ο γιος του Ελ Τσάπο μεταφέρθηκε πρώτα στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και από εκεί με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος στην πρωτεύουσα της χώρας. Το αεροδρόμιο έκλεισε από τα πυρά ανάμεσα σε στρατό και καρτέλ.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και κάποιοι επιβάτες κινδύνευσαν καθώς βρέθηκαν στο επίκεντρο των εχθροπραξιών.

Το 2016 ο πατέρας του Οβίδιο, ο διαβόητος «Ελ Τσάπο», είχε εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εκτίνει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Πιθανώς την ίδια διαδρομή θα ακολουθήσει και ο γιος του, ο οποίος συνελήφθη λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη στο Μεξικό του Τζο Μπάιντεν.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ