Μεταναστευτικό: Σήμερα η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Μακρόν και Ερντογάν

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, η συζήτηση για το μεταναστευτικό μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Ανγκελα Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι τρεις ηγέτες επρόκειτο να συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη για την τριμερή σύσκεψη, αλλά τα έκτακτα μέτρα που αναγκάστηκαν να πάρουν λόγω του κορωνοϊού, τους αναγκάζουν να προχωρήσουν στις συζητήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι τρεις ηγέτες θα συζητήσουν κυρίως την αναθεώρηση της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία για το μεταναστευτικό, με την Ερντογάν να είναι αυτός που πιέζει με κάθε τρόπο, ώστε να αλλάξει τα δεδομένα.

Εκτός όμως του μεταναστευτικού, στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι και η κατάσταση στην Συρία. Ο Ερντογάν αναμένεται να θέσει και θέμα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και περαιτέρω οικονομική ενίσχυση για το προσφυγικό, καθώς και την μεταφορά Σύρων προσφύγων στα σύνορα Τουρκοσυριακά σύνορα.

Οι Ευρωπαίοι επιτέθηκαν στον Ερντογάν για την κατάσταση στα σύνορα του Εβρου, ο οποίος ωστόσο δεν άλλαξε τακτική παρά την δημόσια κατακραυγή, συνεχίζοντας τις ψευδείς ειδήσεις. Οι δύο πλευρές (ΕΕ-Τουρκία) κάνουν μία προσπάθεια να βρεθεί μία κοινή αποδεκτή λύση ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση στα σύνορα, καθώς εδώ και μερικές έχει ξεκινήσει διάλογος ώστε να λυθούν οι διαφορές που υπάρχουν.

 

banner eko 1

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS