Μέρκελ: Η βάση που έθεσε ο Τουσκ για το προσφυγικό δεν είναι ικανοποιητική

Μέρκελ: Η βάση που έθεσε ο Τουσκ για το προσφυγικό δεν είναι ικανοποιητική

Η βάση διαπραγματεύσεων για το προσφυγικό - μεταναστευτικό που έθεσε με την επιστολή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δεν είναι ικανοποιητική, ανέφερε προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Κατά την άποψή μου, δεν χρειαζόμαστε μονάχα αλληλεγγύη στον έλεγχο και στη ρύθμιση της μετανάστευσης στα εξωτερικά μας σύνορα, κάτι που είναι καλό και σημαντικό, αλλά χρειαζόμαστε αλληλεγγύη και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Η επιλεκτική αλληλεγγύη, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να υπάρχει μεταξύ των χωρών - μελών της Ε.Ε.», τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το σύστημα του Δουβλίνου αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί καθόλου, κάτι που υπογραμμίζει την ανάγκη της αλληλεγγύης σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό - προσφυγικό στο εσωτερικό της Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι έχει υπάρξει πρόοδος, ωστόσο κάποια ζητήματα «παραμένουν ανοικτά».

Για το ζήτημα της εμβάθυνσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, η καγκελάριος ανέφερε ότι η Γερμανία θέλει να προσθέσει τη διάσταση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και εκείνη της συνοχής των οικονομιών των χωρών που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη στη συζήτηση για το θέμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ