Μέρκελ: Ανοιχτό το αποτέλεσμα των εκλογών

Μέρκελ: Ανοιχτό το αποτέλεσμα των εκλογών

«Εντελώς ανοιχτό» θεωρεί η Άγκελα Μέρκελ το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων.

«Πολλοί δεν πιστεύουν ότι η ψήφος τους μετράει, αλλά δεν είναι αλήθεια. Γι’ αυτό θα αγωνιστώ μέχρι την τελευταία μέρα για να κερδίσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα κάθε ψήφο» δήλωσε η Καγκελάριος, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα NOZ.

Όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση και την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD, η ίδια αντέκρουσε την κατηγορία πως δεν έλαβε υπόψη τη συντηρητική πτέρυγα του κόμματός της.

«Η Γερμανία βοήθησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους. Είμαι πεπεισμένη ότι ήταν σωστό και ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα μας έδειξε το καλό της πρόσωπο» σχολίασε.

Ερωτηθείσα για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του CDU, η Μέρκελ έθεσε ως στόχο τα μισά μέλη να είναι γυναίκες. «Φυσικά θα πρέπει να αναμείνω τις προτάσεις, τις οποίες θα κάνουν και οι ενδεχόμενοι κυβερνητικοί εταίροι» έσπευσε να προσθέσει.

Παράλληλα, τάχθηκε εναντίον της νομιμοποίησης της κάνναβης, εξηγώντας ότι «επιτρέπουμε μια πολύ περιορισμένη χρήση για ιατρικούς λόγους και δεν βλέπω καμία ανάγκη για την αύξησή της».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ