To mea culpa της Μέι

To mea culpa της Μέι

Απολογητική εμφανίστηκε η ηγέτις του Συντηρητικού Κόμματος και πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι ενώπιον των βουλευτών της παράταξης, αναγνωρίζοντας τον καταστροφικό ρόλο που έπαιξε η προεκλογική της καμπάνια στην απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Εγώ μας έμπλεξα σε αυτό το χάος και εγώ θα μας βγάλω από αυτό», δήλωσε η κ. Μέι, με ύφος μεταμέλειας για τις πρόσφατες αποφάσεις και κινήσεις της.

Δεσμεύτηκε παράλληλα να παλέψει για μια επωφελή συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το λάθος είναι δικό μου και αναλαμβάνω την ευθύνη», είπε στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών.

«Θα μείνω για όσον καιρό εσείς με στηρίζετε», ξεκαθάρισε.

Πρόκειται για στροφή της Τερέζα Μέι, καθώς αρχικώς αρνήθηκε να δεχθεί ότι είχε υποστεί ήττα σε σχέση με τα σχέδιά της για ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και ήθελε να περάσει ένα πνεύμα συνέχειας χωρίς αλλαγές.


Δύο εκ των στενότερων συνεργατών της, από τον στενό κύκλο του επιτελείου της, έχουν ήδη παραιτηθεί.


Οι δύο υπουργοί οι οποίοι θεωρούντο πιθανοί διεκδικητές της ηγεσίας των Συντηρητικών, ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός αρμόδιος για ζητήματα Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις κάλεσαν τους βουλευτές να την στηρίξουν, κλείνοντας προς το παρόν το ζήτημα της ηγεσίας.


Πολλοί βουλευτές εξέφρασαν δημόσια την υποστήριξή τους στην κ. Μέι, ωστόσο ιδιωτικά φέρονται να δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσει να παραμείνει για πολύ καιρό στην θέση της, μετά την αποτυχία των πολιτικών σχεδιασμών της και την αποδυνάμωση των Τόρις στις εκλογές.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ