Με το χέρι στο... κουμπί η Β.Κορέα - Έτοιμη να ρίξει πύραυλο στη νήσο Γκουάμ

Με το χέρι στο... κουμπί η Β.Κορέα - Έτοιμη να ρίξει πύραυλο στη νήσο Γκουάμ

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, τη στιγμή που από τη Δευτέρα βρίσκονται σε εξέλιξη τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για την προστασία της Νότιας Κορέας από μια βορειοκορεατική επίθεση.

Ο υπεύθυνος της βορειοκορεατικής πρεσβείας στη Ρωσία, Jin Jong Hyop, δήλωσε στον Sputnik ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του σχεδίου εκτόξευσης πυραύλων κοντά στο νησί Γκουάμ και είναι έτοιμη να το θέσει σε εφαρμογή σε περίπτωση «πρόκλησης».

Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να πιέζουν τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο Jin Jong Hyop, υπογραμμίζοντας ότι το αν θα γίνει πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο εξαρτάται από την Ουάσινγκτον.

«Όπως γνωρίζετε, ολοκληρώσαμε την προετοιμασία του σχεδίου για την εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ. Όλα εξαρτώνται από το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργούν λογικά ή όχι. Αν δεν το κάνουν, θα ντροπιαστούν και πάλι στην Κορεατική Χερσόνησο μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Jin Jong Hyop.

«Πρέπει να σταματήσουν τις φανερές προκλήσεις και την μονομερή πίεση», δήλωσε ο Jin Jong Hyop και πρόσθεσε: «Αυτό θα καθορίσει αν θα υπάρξει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο ή όχι».

 

Ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης είπε επίσης ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε ήδη προτείνει μορατόριουμ για τις πυρηνικές δοκιμές, αλλά η Ουάσιγκτον ως απάντηση επέλεξε να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί για το πυρηνικό της πρόγραμμα, μέχρι οι Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τις προκλητικές πολιτικές τους και τις απειλές τους εναντίον της χώρας του.

Ο Jin Jong Hyop ανέφερε ακόμα ότι η Βόρεια Κορέα παρακολουθεί στενά τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας που ξεκίνησαν τη Δευτέρα και είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει προληπτική επίθεση σε περίπτωση πρόκλησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ