Θετικός στον κορωνοϊό μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας

Θετικός στον κορωνοϊό μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας

Μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις Ιαπωνικές αρχές, ο αντιπρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΙΟΕ) Κόζο Τασίμα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και υπάρχει ανησυχία καθώς συμμετείχε πριν μία εβδομάδα σε σύσκεψη για το Παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι, μαζί με τον επικεφαλής της οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, και πρώην πρωθυπουργό, Γιοσίρο Μόρι. Ο 82χρονος Μόρι δεν έχει συμπτώματα, αλλά προς το παρόν δεν έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Κατά τη συνεδρίαση, στην αίθουσα βρίσκονταν περίπου 60 άνθρωποι. Ο Μόρι καθόταν σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τον Τασίμα, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, διευκρίνισε ο Τζουν Κουσουμότο, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του παγκόσμιου κυπέλλου ράγκμπι.

Σύμφωνα με υφιστάμενο του Μόρι, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας «επισκέπτεται το νοσοκομείο τρεις φορές την εβδομάδα για αιμοκάθαρση, επομένως αν ανεβάσει πυρετό ή έχει άλλα συμπτώματα θα εξεταστεί».

Οι αμφιβολίες εντείνονται όσον αφορά το εάν οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα που έχει οριστεί, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, παρά τις διαβεβαιώσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης και της οργανωτικής επιτροπής.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS