Μάικλ Τζόρνταν για δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Υποστήκαμε αρκετά, φτάνει πια!

Μάικλ Τζόρνταν για δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Υποστήκαμε αρκετά, φτάνει πια!

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν, εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Τζόρνταν, που δεν χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έβγαλε μία ανακοίνωση, εκφράζοντας την οργή του για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Φλόιντ στην Μινεάπολις από αστυνομικό. Ο πρώην άσος των Σικάγο Μπουλς και νυν ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς, στην ανακοίνωσή του εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του Φλόιντ, καθώς και την οργή του για το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «βαθιά ριζωμένο ρατσισμό των φυλετικών μειονοτήτων στη χώρα».

«Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά κι είμαι απλά εξοργισμένος», τόνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τζόρνταν. «Βλέπω και νιώθω τον πόνο, την αγανάκτηση και την απελπισία όλων. Στέκομαι στο πλευρό όλων όσοι καταγγέλλουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία εναντίον των μελών φυλετικών μειονοτήτων στη χώρα μας. Έχουμε υποστεί αρκετά, φτάνει πια», πρόσθεσε. Η ανακοίνωση του Μάικλ Τζόρνταν δημοσιοποιήθηκε ενώ πολλές πόλεις των ΗΠΑ ετοιμάζονται να ζήσουν άλλο ένα βράδυ έντασης, καθώς οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας δεν έφεραν αποτέλεσμα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις ειρηνικές εκφράσεις διαμαρτυρίας εναντίον της αδικίας και να απαιτήσουμε λογοδοσία», ανέφερε ο Τζόρνταν. «Οι φωνές μας ενωμένες πρέπει να πιέσουν τους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους μας, ή σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ψήφους μας για να φέρουμε συστημική αλλαγή. Ο καθένας μας πρέπει να γίνει μέρος της λύσης, πρέπει να εργαστούμε μαζί για να εξασφαλίσουμε δικαιοσύνη για όλους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS