ΚΟΣΜΟΣ

«Λευκός καπνός» για το Brexit - Τζόνσον: Σπουδαία νέα συμφωνία

«Λευκός καπνός»  για το Brexit από τις Βρυξέλλες.

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν σε σχέδιο συμφωνίας για το πως θα γίνει με συντεταγμένο τρόπο το «διαζύγιο» στις 31 Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Μπόρις Τζόνσον. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας «έχουμε μία σπουδαία νέα συμφωνία που ανακτά τον έλεγχο - τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει να υλοποιήσει το Brexit το Σάββατο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άλλες προτεραιότητες».

 


 

«Υπάρχει συμφωνία» δήλωσε από πλευράς του και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Γιούνκερ. Έκανε λόγο για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, πειστήριο ότι για τη δέσμευση των δύο πλευρών να βρουν λύσεις. 

Παρόλα αυτά, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) Β. Ιρλανδίας αντιδρώντας στην επίτευξη συμφωνίας παραπέμπει στην πρωινή δήλωσή του με την οποία τόνιζε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία. Η στήριξη των δέκα βουλευτών του DUP είναι αναγκαία αν και ίσως όχι επαρκής συνθήκη για να εγκριθεί η συμφωνία από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

 


 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ασθένειες της ευδαιμονίας

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS