Λευκορωσία: Διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν εξερράγη στα χέρια του αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός

Λευκορωσία: Διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν εξερράγη στα χέρια του αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός

Διαδηλωτής έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας στη Λευκορωσία όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που ετοιμαζόταν να ρίξει εναντίον στελεχών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, εν μέσω των κινητοποιήσεων εναντίον της επανεκλογής του Αλεξάντερ Λουκασένκο στην προεδρία της χώρας, ανακοίνωσε η λευκορωσική αστυνομία.

«Ένας από τους διαδηλωτές αποπειράθηκε να πετάξει εκρηκτικό μηχανισμό στις δυνάμεις επιβολής της τάξης, αλλά ο μηχανισμός αυτός εξερράγη στα χέρια του» και τον σκότωσε, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η εκπρόσωπος της λευκορωσικής αστυνομίας Όλγα Τσεμοντάνοβα επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο του διαδηλωτή. Τραυματίστηκαν επίσης άλλοι διαδηλωτές, πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο θάνατος σημειώθηκε καθώς η λευκορωσική αστυνομία διέλυε διά της βίας χθες, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σφαίρες με περίβλημα από καουτσούκ, διαδήλωση εναντίον του αποτελέσματος των εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν σε τεταμένο κλίμα προχθές Κυριακή. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο αρχηγός του κράτους τον αυταρχισμό του οποίου καταγγέλλει η αντιπολίτευση, εξελέγη πρόεδρος για έκτη θητεία με το 80,08% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή. Η κοντινότερη αντίπαλός του Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια πιστώθηκε το 10,09% των ψήφων. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έλαβαν ποσοστό ψήφων μικρότερο από 1% έκαστος, κατά τα επίσημα αποτελέσματα, που η αντιπολίτευση αμφισβητεί.

Στις μαζικές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν την Κυριακή και επαναλήφθηκαν χθες στη Λευκορωσία τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικοί, ενώ έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 3.000 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS