Ευθύμης Λέκκας για σεισμό στην Αλβανία: Ασυνήθιστη η ακολουθία του ρήγματος

Ευθύμης Λέκκας για σεισμό στην Αλβανία: Ασυνήθιστη η ακολουθία του ρήγματος

Για ασυνήθιστη ακολουθία του ρήγματος που προκάλεσε τον σεισμό στην Αλβανία, μίλησε ο Ευθύμης Λέκκας.

 Ο καθηγητής, που βρίσκεται στην Αλβανία, παρακολουθώντας το φαινόμενο, τόνισε πως υπήρχε η άποψη με τον προηγούμενο σεισμό προ δύο μηνών, το συγκεκριμένο ρήγμα είχε βγάλει τον κύριο σεισμό, κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν ίσχυε.

«Εχουμε δεκάδες μετασεισμούς πάνω από 4 βαθμούς Ρίχτερ. Είχαμε έναν πάνω από 5,5 Ρίχτερ. Υπάρχει μία ιδιόρρυθμη ακολουθία. Είχε κάνει τον Σεπτέμβρη έναν σεισμό 5,6 Ρίχτερ τον οποίο παρακολουθήσαμε και νομίζαμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός στο ρήγμα. Είναι ασυνήθιστη η ακολουθία του. Μιλάμε για ανατροπή της κανονικότητας, ενώ υπήρχαν τότε μετασεισμοί. Είναι ασυνήθιστο αυτό που συνέβη και είμαστε λίγο επιφυλακτικοί ως προς την ακολουθία», είπε ο κ. Λέκκας στον ΣΚΑΪ.

Λέκκας: Οι άνδρες της ΕΜΑΚ δουλεύουν πάνω από τα όριά τους
Ο κ. Λέκκας εξήρε μάλιστα το έργο των ΕΜΑΚ το οποίο παρακολουθεί από την Αλβανία. «Το θέμα είναι να μπορέσουμε μαζί με την ΕΜΑΚ να απεγκλωβιστεί ο κόσμος από τα κτίρια. Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε δύο άτομα. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ δρουν πάνω από τα όριά τους. Ζήσαμε μαζί τους όλη την διαδικασία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν κόσμο», τόνισε ο καθηγητής.

Λέκκας: Δεν υπάρχει θέμα εκτόνωσης στα Βαλκάνια

Ο κ. Λέκκας συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει να εκτονωθεί το φαινόμενο με έναν μεγάλο μετασεισμό, καθώς και πως η καταστροφή στη περιοχή δικαιολογείται με βάση την ένταση του σεισμού και την κατασκευή των κτιρίων.

«Οι ζημιές είναι τεράστιες στα κτίρια. Μιλάμε για κτίρια 5οροφα που είναι δύσκολο να γίνει διάσωση. Το μέγεθος του σεισμού δικαιολογεί απόλυτα την καταστροφή. Υπήρχαν κτίρια που είχαν χτιστεί μόνο με τούβλα. Ενας σεισμός 5,8 με 5,9 είναι απαραίτητος για να εκτονωθεί το φαινόμενο. Είναι βέβαια και επικίνδυνο αυτό αν συμβεί», σχολίασε, ενώ πρόσθεσε για άλλη μια φορά, πως το ρήγμα της Αλβανίας δεν επηρεάζει την Ελλάδα.

«Δεν μπορεί να επηρεάσει την χώρα μας το συγκεκριμένο ρήγμα, αλλά θα πω το εξής: συνάδελφοι από τα Βαλκάνια θεώρησαν ότι διεγείρονται τα Βαλκάνια, λόγω κι άλλων σεισμών σε Κόσοβο και Ναύπακτο. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση», ξεκαθάρισε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ