Κύμα καύσωνα πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη

Κύμα καύσωνα πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη

Εφιαλτικό ήταν το τετραήμερο που πέρασε για αρκετές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αφού ο καύσωνας δημιούργησε αφόρητες καταστάσεις, με το θερμόμετρο να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τους 40 βαθμούς.

Η χθεσινή ημέρα ήταν και η πιο δύσκολη για τους Ευρωπαίους, αφού ο υδράργυρος χτύπησε... κόκκινο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πόλη Λίνγκεν στη Γερμανία οι 42.6 βαθμοί Κελσίου που σημειώθηκαν αποτέλεσαν εθνικό ρεκόρ για τη χώρα. Παρόμοιο σκηνικό και στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι όπου η θερμοκρασία το θερμόμετρο έδειξε και εκεί τους 42.6 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα οι μετεωρολόγοι δεν δίστασαν να συγκρίνουν τη γαλλική πρωτεύουσα με τη Βαγδάτη του Ιράκ, όπου η μέση θερμοκρασία του Ιουλίου είναι στους... 43 βαθμούς. Παράλληλα, ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σημειώθηκε και στο Βέλγιο (40,2 βαθμοί Κελσίου).

Μετά τον καύσωνα βροχές στη Γαλλία

Ωστόσο, μετά την θερμή εισβολή που σάρωσε τη Γαλλία, ο καύσωνας θα υποχωρήσει και τη θέση του θα πάρουν σφοδρές βροχές και καταιγίδες, αφού η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ψυχρό μέτωπο από τον Ατλαντικό. Μάλιστα θα υπάρξει και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, 10 με 14 βαθμούς Κελσίου. Οσον αφορά τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία η υψηλές θερμοκρασίες δεν υποχωρούν μέχρι στιγμής, ωστόσο από σήμερα η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο τετραήμερο.

Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες στις 18:00 ώρα Ελλάδας και οι τιμές που εμφανίζονται αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ