Κύπρος: Αρχίζει σήμερα η ναυτική άσκηση Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας στην ΑΟΖ

Κύπρος: Αρχίζει σήμερα η ναυτική άσκηση Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας στην ΑΟΖ

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη η τριμερής άσκηση ναυτικής συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «CYP/FRA/IT 2019».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής ναυτική άσκηση τύπου «PASSEX» στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, αναφέρεται.

ΥΠΑΜ Κύπρου: «Συνεχίζεται η συνεργασία μας με Ιταλία και Γαλλία»

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει τη συνεργασία της με χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης προσθέτοντας ότι η παρουσία στα λιμάνια της Κύπρου πολεμικών σκαφών διαφόρων χωρών αναβαθμίζει αυτή τη συνεργασία.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει την άφιξη στο λιμάνι της Λάρνακας φρεγάτας του ιταλικού ναυτικού και την άσκηση συνεργασίας που αρχίζει αύριο μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας, ο Υπουργός είπε ότι «όλα αυτά είναι αποτελέσματα της στενής συνεργασίας που έχουμε, διατηρούμε και αναβαθμίζουμε με χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία εκτός από τις γειτονικές μας χώρες με τις οποίες γίνονται πολύ συχνά τέτοιου είδους ασκήσεις».

Πρόσθεσε ότι «η παρουσία των πολεμικών σκαφών διαφόρων χωρών, έχει να εξυπηρετήσει και τα δικά τους συμφέροντα και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη συνεργασία την οποία καλλιεργούμε. Αύριο θα διεξαχθεί ναυτική άσκηση μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας, η οποία εκτός από την επιχειρησιακή ικανότητα που αξιολογείται μέσω αυτών των ασκήσεων, στέλνουμε και το μήνυμα για την ελεύθερη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, των εταιρειών και όποιων έχουν το δικαίωμα να ασκούν τέτοια δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα είναι μεγάλης έκτασης η αυριανή άσκηση και σε ποια περιοχή θα διεξαχθεί, ο κ. Αγγελίδης απάντησε «θα είναι μια άσκηση στην οποία θα λάβουν μέρος τρεις χώρες» ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει το χώρο διεξαγωγής της.

Ανέφερε ακόμα ότι «σίγουρα το μήνυμα που πρέπει να πάρουμε από τις ασκήσεις που γίνονται είναι ότι συνεχίζουμε απρόσκοπτα με αυτή τη δυναμική και τη συνεργασία μας, με χώρες όπως είναι η Γαλλία και η Ιταλία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS