Κορωνοιός: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στη Βρετανία

Κορωνοιός: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στους περισσότερους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Με εξαίρεση όσους εισέρχονται στη Βρετανία από την Ιρλανδία, όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, έγραψε η εφημερίδα Times.

Παράλληλα οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναφέρουν στις αρχές τον ακριβή τόπο διαμονής τους στη Βρετανία, ενώ θα υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση που δεν τηρήσουν την καραντίνα, οι οποίες θα κυμαίνονται από ένα πρόστιμο 1.000 λιρών (1.100 ευρώ) ως και απέλαση, πρόσθεσε η εφημερίδα, η οποία διευκρίνισε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει το μέτρο την Κυριακή.

Το BBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Μαΐου, επικαλούμενο πηγές από τη βρετανική κυβέρνηση και η ένωση αεροναυτικής βιομηχανίας Airlines UK.

Ωστόσο τα βρετανικά αεροδρόμια προειδοποίησαν ότι αυτό το μέτρο “θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις όχι μόνο στη βρετανική αεροναυτικής βιομηχανία, αλλά και γενικότερα στην οικονομία”.

Σύμφωνα με το BBC, το μέτρο αυτό δεν θα ισχύει για κάποιους εργαζόμενους, όπως οι οδηγοί φορτηγών που πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές και όσοι εργάζονται στη ναυπηγική βιομηχανία.

Ο Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Κυριακή ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown στην Αγγλία, που τέθηκε σε ισχύ στις 23 Μαρτίου, όμως δεν προβλέπονται μεγάλες αλλαγές.

“Δεν θα υπάρξουν εντυπωσιακές αλλαγές από τη μία ημέρα στην άλλη, θα είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν χαλαρώνουμε τους τρέχοντες περιορισμούς, διότι τα δεδομένα που παρουσιάζουμε κάθε ημέρα δείχνουν ότι δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση”, προειδοποίησε χθες Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιουστίς στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας.

Χθες ανακοίνωσε 626 νέους νεκρούς από την covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 31.241, τους περισσότερους παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε χθες μικρές αλλαγές στα μέτρα περιορισμού. Πλέον οι Ουαλοί θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους για άσκηση περισσότερες από μία φορές την ημέρα, χωρίς να απομακρύνονται πολύ από το σπίτι τους.

Επίσης θα ανοίξουν τα φυτώρια και σύντομα οι βιβλιοθήκες. Όμως οι κάτοικοι καλούνται να εργάζονται από το σπίτι όσο περισσότερο μπορούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS