Κορωνοϊός:10.000-15.000 νέα κρούσματα καθημερινά στην Ευρώπη - 3.3 εκατομμύρια ασθενείς

Κορωνοϊός:10.000-15.000 νέα κρούσματα καθημερινά στην Ευρώπη - 3.3 εκατομμύρια ασθενείς

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προέτρεψε τη Δευτέρα τις ευρωπαϊκές χώρες «να επαναφέρουν ορισμένα μέτρα» για να αποφευχθεί η «πραγματική επανεμφάνιση» της Covid-19, που παρατηρείται στη γηραιά ήπειρο.

Στην αναθεωρημένη εκτίμηση κινδύνων που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το ECDC υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία που διαθέτει επιβεβαιώνουν ότι αυξάνονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία αυτής της υπηρεσίας, καθημερινά καταγράφονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περίπου 10.000-15.000 κρούσματα, μακράν των 30.000 που καταγράφονταν τον Απρίλιο, όμως πολύ πάνω από το όριο των 5.000 της περιόδου από τα μέσα Μαΐού μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

«Μολονότι πολλές χώρες εξετάζουν πλέον και τους ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα ή και τους ασυμπτωματικούς, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, παρατηρούμε μια πραγματική αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε πολλές χώρες, η οποία συνδέεται με τη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης», τονίσει το ECDC, μια ευρωπαϊκή υπηρεσία που εδρεύει στη Στοκχόλμη.

«Ο κίνδυνος έξαρσης της νόσου είναι αυξημένος» για αυτές τις χώρες και «πολύ αυξημένος αν δεν καταφέρουν να επιβάλουν ή να ενισχύσουν τους περιορισμούς τους», προειδοποίησε.

Για το ECDC, οι χώρες που παρατηρούν αύξηση των κρουσμάτων αφού ήραν τα μέτρα περιορισμού, «θα πρέπει να σκεφτούν να επαναφέρουν ορισμένα μέτρα, ακολουθώντας μια προοδευτική και βιώσιμη προσέγγιση μακροπρόθεσμα».

Μολονότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι ακόμη μικρότερος από την περίοδο της κορύφωσης, τον Απρίλιο, φαίνεται ότι αυξάνεται, επισημαίνει η υπηρεσία.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 213.353 πέθαναν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS