Κορωνοϊός: Τι συμβουλεύει η Μέρκελ τους πολίτες - Πάνω από 50 κρούσματα στη Γερμανία

Κορωνοϊός: Τι συμβουλεύει η Μέρκελ τους πολίτες - Πάνω από 50 κρούσματα στη Γερμανία

Eκκληση για μέτρο και σύνεση έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να ακυρωθούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις.

Μιλώντας χθες το βράδυ κατά την διάρκεια δεξίωσης στην εκλογική της περιφέρεια, το Στράλζουντ, η Ανγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες που έχουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουν τον ιό και σημείωσε ότι ο καθένας μπορεί να συμβάλει σε αυτό: «Για παράδειγμα, εγώ απόψε δεν θα δώσω το χέρι μου σε κανέναν!».

Στο ίδιο πνεύμα, το ιατρικό επιτελείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν Μονάχου συνέστησε στους παίκτες να μην δίνουν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους και να μην φωτογραφίζονται μαζί τους. Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί το θέμα και ζητά την κατανόηση των φιλάθλων.

Πάνω από 50 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία
Χθες στην Γερμανία τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 50, με 37 να εντοπίζονται στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, 14 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τουλάχιστον από ένα κρούσμα σε Έσση, Αμβούργο και Ρηνανία - Παλατινάτο. Εξιτήριο έχουν λάβει 14 ασθενείς στην Βαυαρία που είχαν διαγνωστεί στην αρχή της επιδημίας στη χώρα, ενώ σε απομόνωση παραμένουν ακόμη χιλιάδες άνθρωποι στα κρατίδια όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα του κορωνοϊού.

Γερμανία: Πιθανό να μολυνθεί από κορωνοϊό το 60-70% της
Στο μεταξύ ο μικροβιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου «Σαριτέ», ο Κρίστιαν Ντρόστεν, δήλωσε ότι στη Γερμανία πιθανόν θα μολυνθεί από τον κορωνοϊού το 60-70% του πληθυσμού, «αλλά δεν γνωρίζουμε το πότε, καθώς μπορεί να συμβεί σε διάστημα δύο ετών ή και μεγαλύτερο».

Το πρόβλημα, διευκρίνισε ο Ντρόστεν, θα ήταν εάν υπήρχαν πολλά συμπτώματα συγκεντρωμένα σε μικρό χρονικό διάστημα. «Για αυτό οι αρχές κάνουν το παν προκειμένου να εντοπίσουν τα κρούσματα στην αρχή και να τα επιβραδύνουν», πρόσθεσε.

Ακύρωση πολλών εκδηλώσεων στη Γερμανία λόγω κορωνοϊού
Την ίδια ώρα, μετά την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) και της Έκθεσης Ειδών Σιδήρου της Κολωνίας, η Έκθεση ειδών άθλησης «Fibo», η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου στην Κολωνία, αναβλήθηκε για το β΄ εξάμηνο του έτους. Στην Έκθεση συμμετέχουν περίπου 1.000 εκθέτες· οι επισκέπτες ξεπερνούν τις 145.000.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ