Κορωνοϊός στην Ιταλία: Μέτρα και για γάμους και κηδείες -Μόνο παρουσία ελάχιστων συγγενών

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Μέτρα και για γάμους και κηδείες -Μόνο παρουσία ελάχιστων συγγενών

Αυστηρά μέτρα προστασίας έχει πάρει η Ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα. «Θύματα» αυτών και οι γάμοι και οι κηδείες.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ιταλία να αυξάνει, κατατάσσοντας τη χώρα την τρίτη μετά την Κίνα και την Νότια Κορέα, με την κυβέρνηση να αποφασίζει την λήψη έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων. Από τον φονικό ιό, η βόρεια Ιταλία (όπου αναφέρονται και οι τέσσερις θάνατοι) και συγκεκριμένα η Λομβαρδία έχει τα περισσότερα κρούσματα (110) ενώ ακολουθούν το Βενέτο με 21 και η περιοχή Εμίλια Ρομάνα με 9. 

Μεταξύ των μέτρων είναι το κλείσιμο των σχολείων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, των μουσείων και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων – ακόμη και το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας ακυρώνεται, ενώ η Αυστρία αναστέλλει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία λόγω κορωνοϊού. Αποφασίστηκε επίσης το κλείσιμο των εμπορικών και ψυχαγωγικών χώρων, όπως τα μπαρ, οι ντίσκο και οι παμπ μετά τις 6 το απόγευμα, ενώ προς το παρόν, δεν υπάρχουν περιορισμοί για τα εστιατόρια ή τα ντελίβερι. Την ίδια ώρα, οι δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν ενεργές όπως και τα καταστήματα, που άνοιξαν κανονικά σήμερα το πρωί.

Αναστέλλονται οι γάμοι και οι κηδείες λόγω κορωνοϊού - Μόνο παρουσία ελάχιστων συγγενών

Όσον αφορά όμως, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Συγκεκριμένα, στην Λομβαρδία, οι κηδείες και οι γάμοι μπορούν να «γιορτάζονται» αλλά με την «παρουσία μόνο στενών συγγενών». Η απόφαση ελήφθηκε από την Αρχιεπισκοπή του Μιλάνου, κατόπιν εντολής της περιφέρειας της Λομβαρδίας, η οποία εκδόθηκε για να αντιμετωπίσει την έκτακτη κρίση λόγω κορωνοϊού. Οι εκκλησίες – όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής – θα παραμείνουν ανοιχτές.

Ωστόσο, στην περιοχή του Βενέτο, «όλες οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, αναστέλλονται» λόγω του κορωνοϊού. Ο πατριάρχης Βενετίας, Μοράλια, διέταξε την απαγόρευση της συγκέντρωσης των μαζών, αλλά και τις θρησκευτικές λειτουργίες. «Για τις κηδείες, θα είναι δυνατή η ταφή, ακόμη και με την ευλογία του σώματος, παρουσία των πλησιέστερων συγγενών του νεκρού, αλλά χωρίς οποιονδήποτε άλλο εορτασμό ή μάζωξη».

Η πρόσβαση στις εκκλησίες θα είναι δυνατή, αλλά με τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις ατόμων «πιθανότατα – επισημαίνει η επισκοπή – στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας που αποτελεί τουριστικό προορισμό. Με αυτή την έννοια, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου δεν θα είναι επίσης προσβάσιμη».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ