Κορωνοϊός-Ιταλία: Περιφέρειες βάζουν σε καραντίνα ταξιδιώτες από Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα

Κορωνοϊός-Ιταλία: Περιφέρειες βάζουν σε καραντίνα ταξιδιώτες από Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα

Περιφέρειες της Ιταλίας θα θέτουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αυτό αναφέρεται σήμερα σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Η καραντίνα είναι πλέον υποχρεωτική στις περιφέρειες της Απουλίας (νότια) και της Καμπανίας (νότια) για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Μάλτα.

 

Εκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

«Τις δύο τελευταίες ημέρες καταγράψαμε πολυάριθμα θετικά κρούσματα σε κατοίκους της Απουλίας που επέστρεψαν απ' αυτές τις τρεις χώρες, όπου η κυκλοφορία του ιού είναι σημαντική», εξήγησε ο πρόεδρος της Απουλίας, Μικέλε Εμιλιάνο.

Η Σικελία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια (κεντρική Ιταλία) πρόκειται να υπογράψει σήμερα διάταγμα με το οποίο θα επιβληθεί η πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις προαναφερθείσες τρεις χώρες. Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κροατία θα πρέπει εξάλλου να μπαίνουν σε καραντίνα. Την ίδια ώρα η κεντρική κυβέρνηση της Ιταλίας ετοιμάζει νέα μέτρα για να αποφύγει την αναζωπύρωση του ιού που σημειώνεται σε ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Ισπανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS