Κορωνοϊός-Ιταλία: Ασταμάτητη η εξάπλωση της επιδημίας -793 νεκροί σε μία ημέρα

Ακατάπαυστα συνεχίζει να πλήττει την Ιταλία ο κορωνοϊός, καθώς οι νεκροί έφθασαν τους 4.825 και τα κρούσματα τα 53.578. Στον αντίποδα, 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Χθες, Παρασκευή, τα κρούσματα ήταν 47.021 και είχαν χάσει τη ζωή τους συνολικά 4.032 άνθρωποι. Με άλλα λόγια, το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι 793 ασθενείς, καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα, ενώ 923 ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.


Η ημερήσια αύξηση νεκρών κατά 19,6% είναι μακράν η μεγαλύτερη σε απόλυτες τιμές μετά την εμφάνιση του Covid-19 πριν από έναν μήνα. Από την Πέμπτη η Ιταλία ξεπέρασε και την Κίνα σε αριθμό θανάτων.

Στη Λομβαρδία, την πλέον πληγείσα περιοχή της χώρας, τα συνολικά περιστατικά είναι 25.515, περισσότερα κατά 546 από χθες, και οι νεκροί 395.

Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 6.705 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 715. Στην περιφέρεια Βένετο οι θετικοί στον ιό είναι 4.617 και οι νεκροί 146.
Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ιού.

«Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε, αλλά πραγματικά, βασιζόμαστε σε εσάς» έγραψαν 243 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο στον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, και στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα. Η πρώτη υπογραφή στην επιστολή είναι εκείνη του δημάρχου του Μπέργκαμο, Τζόρτζιο Γκόρι.
«Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση νέων και πιο θαρραλέων μέτρων μπορεί να αποτελέσει τη μόνη και ευκταία λύση σε μια τραγωδία η οποία - την ώρα που οι μεταδόσεις συνεχίζονται ασταμάτητα - μοιάζει δίχως τέλος» τονίζουν στην επιστολή τους.

Παράλληλα, ο Αλέσιο Πασκούτσι, δήμαρχος της Τσερβέτερι (κωμόπολη που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη) τονίζει ότι οι δημοτικές αρχές δεν γνωρίζουν τα στοιχεία των ανθρώπων που είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους, επειδή έχουν βγει θετικοί στον ιό. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να προστατευθούν επαρκώς μια σειρά κατηγοριών πολιτών όπως είναι οι ταχυδρόμοι, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στην παράδοση τροφίμων σε «πακέτο» και πολλοί άλλοι.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, ζητεί από την κυβέρνηση Κόντε να στηρίξει ακόμη δυναμικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων, Αντόνιο Ντεκάρο, προβλέπει ότι «η κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα βάλει σε μεγάλη δοκιμασία τις δημοτικές αρχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών, αλλά απειλούνται με οικονομική κατάρρευση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

banner eko 1

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS