Κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος εκτός Κίνας, στους 427 οι νεκροί - Τι συμφώνησαν οι G7

Κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος εκτός Κίνας, στους 427 οι νεκροί - Τι συμφώνησαν οι G7

Στους 427 έφτασαν τα θύματα του κορωνοϊού.

Χθες μόνο επιβεβαιώθηκαν άλλοι 64 θάνατοι στην Κίνα, καθώς και ένας στο Χονγκ Κονγκ, που είναι ο δεύτερος εκτός χώρας, μετά από αυτόν ενός άνδρα στις Φιλιππίνες. Την ίδια ώρα, η G7 έκανε τηλεδιάσκεψη με αφορμή την επιδημία, ψάχνοντας τρόπους να περιοριστούν τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Νεκρός άνδρας στο Χονγκ Κονγκ
Το δεύτερο θύμα εκτός Κίνας από τον κορωνοϊό, βρέθηκε στο Χονγκ Κονγκ. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για έναν άνδρα 39 ετών που μολύνθηκε με τον κορωνοϊό. Στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα, ανάμεσά τους και ένα στο οποίο πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε σε αυτήν. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που καταγράφεται εξαιτίας του 2019-nCoV εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, καθώς πριν μερικές ημέρες απεβίωσε ένας ακόμη άνδρας στις Φιλιππίνες.

Κορωνοϊός: Πάνω από 20.000 τα κρούσματα
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα, άλλοι 64 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην επαρχία Χουμπέι. Ετσι, τα θύματα αυξήθηκαν σε 425 στην χώρα (427 σύνολο με τα δύο θύματα σε Χονγκ Κονγκ και Φιλιππίνες), όπως μετέδωσε και η κινεζική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας.

Συνολικά καταγράφηκαν 2.345 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV στη Χουμπέι, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία αυξήθηκε σε 13.522, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Κίνα έφτασαν τα 20.438. Μέχρι σήμερα, ο 2019-nCoV έχει επιβεβαιωθεί πως έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες.

Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη της G7 για τον κορωνοϊό 

Εν τω μεταξύ, έγινε μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Υγείας της G7, προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπιστεί η κρίση, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα. Σύμφωνα με την DW, οι χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Κίνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Οι υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν, κυρίως με το πως προσεγγίζουν τις ταξιδιωτικές οδηγίες και τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

«Η κατάλληλη αντίδραση στον ιό μπορεί να συντονιστεί μόνο διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι ένας ιός δεν γνωρίζει ούτε σύνορα ούτε εθνικότητες», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γιανς Σπαν σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως σήμερα θα συζητήσει εκ νέου το θέμα με τους ομολόγους του σε Γαλλία και Βρετανία.

Κορωνοϊός: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για μη συνεργασία
Η Κίνα ωστόσο αντέδρασε κατά των ΗΠΑ, καθώς κατηγορεί την χώρα πως αντιδρά υπερβολικά και δεν συνεργάζεται για να βοηθήσει την χώρα να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χουά Τσουννίγκ, άσκησε κριτικής προς τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως δεν έχουν προσφέρει «καμία ουσιαστική βοήθεια» και προκαλούν θόρυβο σχετικά με την έξαρση του ιού, σχετικά με τις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχει δώσει η Ουάσιγκτον για όσους ταξιδιώτες φτάνουν στη χώρα από την Κίνα.

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα στην Γερμανία

Αλλα δύο κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Γερμανία, ανεβάζοντας τον αριθμό στα δώδεκα. Το ένα από τα δύο κρούσματα αφορά εργαζόμενο της εταιρίας Webasto στην Βαυαρία, όπου την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα έπειτα από επίσκεψη Κινέζας συνεργάτιδας της εταιρίας. Θετικές ήταν ήδη οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας του και η αδελφή του. Τα δέκα από τα μέχρι στιγμής δώδεκα κρούσματα του κοροναϊού συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εν λόγω εταιρία, η οποία στο μεταξύ έχει αναστείλει την λειτουργία της.

Η εταιρία επρόκειτο να επαναλειτουργήσει αύριο, αλλά πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον έως τις 11 Φεβρουαρίου, όταν θα συμπληρωθούν 14 ημέρες (η περίοδος επώασης του 2019-nCoV) από το πρώτο κρούσμα. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν ήδη υποβληθεί σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα για 143 ανθρώπους αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Πάνω από 1.000 μέλη του προσωπικού εργάζονται αυτές τις μέρες από το σπίτι, ενώ 20 εργαζόμενοι πήγαν χθες οικειοθελώς στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στο Στόκντορφ της Βαυαρίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS