Guardian για κορωνοϊό: Απόρρητο έγγραφο για τη Βρετανία - 7,9 εκατ. Βρετανοί θα νοσηλευτούν

Guardian για κορωνοϊό: Απόρρητο έγγραφο για τη Βρετανία - 7,9 εκατ. Βρετανοί θα νοσηλευτούν

Η επιδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη άνοιξη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νοσηλεία 7,9 εκατομμυρίων ατόμων σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) προς ανώτερα στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

To έγγραφο, το οποίο διέρρευσε στη βρετανική εφημερίδα, αποτελεί σύμφωνα με αυτή την πρώτη φορά που οι επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τον νέο ιό, παραδέχονται ότι αναμένουν ότι αυτός θα κυκλοφορεί για άλλους 12 μήνες και θα ασκήσει τεράστια πίεση στο ήδη επιβαρυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. Υπονοεί επίσης ότι οι επικεφαλής της δημόσιας υγείας στη χώρα ετοιμάζονται για προσβολή από τον ιό του 80% του πληθυσμού μέσα σε αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο ανώτατος ιατρικός αξιωματούχος της χώρας, καθηγητής Κρις Γουίτι, είχε δηλώσει σχετικά με τα παραπάνω ότι αποτελεί το χειρότερο σενάριο και ότι ο πραγματικός αριθμός των φορέων θα αποδειχθεί κατά πολύ χαμηλότερος.

Ωστόσο, το έγγραφο που διέρρευσε καθιστά σαφές ότι 4 στα 5 άτομα «αναμένεται» να κολλήσει τον ιό. Ειδικότερα, το έγγραφο αναφέρει ότι «έως και το 80% του πληθυσμού αναμένεται να προσβληθεί με τον Covid-19 τους επόμενους 12 μήνες και έως το 15% (7,9 εκ. άνθρωποι) ίσως απαιτήσει νοσηλεία».

Σχολιάζοντας την αποκάλυψη, ο καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο East Anglia Πολ Χάντερ είπε στον Guardian ότι ο κόσμος στο άκουσμα ότι η επιδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαρκέσει 12 μήνες, θα ανησυχήσει.

«Ένα έτος είναι εντελώς πιθανό» τόνισε, συνεχίζοντας ωστόσο εκτίμησε ότι ο ιός θα υποχωρήσει το καλοκαίρι, προς το τέλος Ιουνίου, αλλά θα επιστρέψει ξανά το Νοέμβριο, με τον τρόπο που κάνει συνήθως εποχική γρίπη. «Νομίζω ότι ο ιός θα είναι παρών για πάντα, αλλά θα γίνει λιγότερο σοβαρός με τον καιρό, καθώς θα χτίζεται ανοσία», συμπλήρωσε..

«Η παραδοχή ότι ο ιός θα συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα για ένα ακόμη έτος φαίνεται να υπονομεύει τις ελπίδες ότι η άφιξη των θερμότερων καιρικών φαινομένων αυτό το καλοκαίρι θα τον σκότωναν», σχολιάζει σχετικά με τις δηλώσεις του Χάντερ.

Το έγγραφο αποκαλύπτει επίσης ότι περίπου 500.000 από τα 5 εκατομμύρια ατ ατόμων που θεωρούνται ζωτικής σημασίας επειδή εργάζονται σε «βασικές υπηρεσίες και κρίσιμες υποδομές» θα αρρωστήσουν σε οποιαδήποτε στιγμή κατά της διάρκεια της κορύφωσης της επιδημίας. Όπως εξηγεί ο Guardiam, στα 5 εκατομμύρια περιλαμβάνονται 1 εκατομμύριο από το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και 1,5 εκατομμύριο από την κοινωνική μέριμνα.

Το έγγραφο ωστόσο θέτει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά τονίζοντας: « Εκτιμάται ότι τουλάχιστον το 10% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει βήχα οποιαδήποτε στιγμή κατά τους μήνες της κορύφωσης της δραστηριότητας του Covid-19. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αναθεωρημένες συμβουλές υγείας που ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη, όποιος έχει βήχα πρέπει να απομονωθεί για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι:

Οι υπηρεσίες υγείας δεν μπορούν να διαχειριστούν το μεγάλο αριθμό πολιτών με συμπτώματα που χρειάζεται να εξεταστούν για τον κορωνοϊό, γιατί τα εργαστήρια τελούν «υπό σημαντικές πιέσεις απαίτησης».
Από εδώ στο εξής μόνο οι πολύ σοβαρά ασθενείς που βρίσκονται ήδη σε νοσοκομείο και πολίτες πουν ζουν σε γηροκομεία και φυλακές όπου έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού θα εξετάζονται.
Οι υπηρεσίες για εξετάσεις θα είναι υπό τέτοια πίεση που ακόμα και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν θα εξετάζεται, παρά τον βασικό ρόλο που επιτελούν και τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε ασθενείς.

Τι αναφέρει για τους θανάτους

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας που εμπλέκεται στην προετοιμασία για την αυξανόμενη «έξαρση» ασθενών των οποίων η ζωή τίθεται σε κίνδυνο από τον Covid-19 ανέφερε ότι ποσοστό λοιμώξεων 80% μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο περισσότερων από μισό εκατομμύριο ανθρώπων. Εάν το ποσοστό θνησιμότητας αποδειχθεί ότι είναι το 1% που πολλοί εμπειρογνώμονες χρησιμοποιούν ως υπόθεση εργασίας, τότε αυτό θα σήμαινε 531.100 θανάτους, εξηγεί ο Guardian. Ωστόσο, αν το ποσοστό αυτό κινηθεί στο 0,6%, όπως επιμένει ο Γουίτι, αυτό σημαίνει ότι 318.660 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ειδικούς πάντως που συμβουλεύουν κυβερνήσει σε όλο τον κόσμο σχετικά με τον τρόπο που οι επιδημίες διαδίδονται και εν συνεχεία μειώνονται

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS