ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Νέο σοκ στην Βραζιλία με πάνω από 1.000 νεκρούς - Πλησιάζει τα 400.000 κρούσματα

Για τέταρτη φορά η Βραζιλία ξεπέρασε τους 1.000 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, μέσα σε ένα 24ωρο.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 1.039 νέα θύματα, με το σύνολο πλέον να φτάνει τους 24.512 νεκρούς, αριθμός που ενδέχεται να είναι αρκετά μεγαλύτερος, καθώς όπως τονίζει μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, είναι πολύ υποτιμημένος σε σχέση με την πραγματικότητα. Η Βραζιλία πλέον ξεπερνά σε ημερήσιους θανάτους ακόμη και τις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα είναι δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα. Χθες καταγράφηκαν άλλα 16.324 κρούσματα, με το σύνολο να φτάνει τα 391.222.

Οι δύο πολιτείες που υφίστανται τα χειρότερα χτυπήματα είναι το Σαο Πάολο και το Ρίο ντι Τζανέιρο, όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία βρίσκονται πολύ κοντά στον κορεσμό. Η πολιτεία Σαο Πάολο θρηνούσε μέχρι το βράδυ χθες 6.423 νεκρούς και 86.000 κρούσματα, ενώ στο Ρίο καταμετρώνται 4.361 θάνατοι και πάνω από 40.000 κρούσματα.

Προχθές, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως συνεχίζει να συνιστά τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία ασθενών με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, αψηφώντας την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να αναστείλει «προσωρινά» τις κλινικές δοκιμές με αυτό το φάρμακο για προληπτικούς λόγους.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η ισλαμική Τουρκία αποκαλύπτεται

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS