Κοροναϊός: Ξεφεύγει ο αριθμός των νεκρών - 213 τα θύματα, 9.700 τα κρούσματα

Κοροναϊός: Ξεφεύγει ο αριθμός των νεκρών - 213 τα θύματα, 9.700 τα κρούσματα

Η επιδημία του νέου κοροναϊού συνεχίζει να φέρνει μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό της κυβέρνησης, ο αριθμός των θυμάτων τα ξημερώματα (Ελλάδας) έφτασε τα 212, καθώς άλλοι 43 απεβίωσαν χθες. Από τα 213 θύματα, τα 204 προέρχονται από την επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Ουχάν, εστία που βρέθηκε ο κοροναϊός. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 9.692 σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας κατά 1.982 τα κρούσματα, μέσα σε 24 ώρες.

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό, ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ, Τζανγκ Τζουν ,δήλωσε ότι το Πεκίνο αποτιμά την ανακήρυξη, σε κρίση δημόσιας υγείας παγκόσμιου ενδιαφέροντος. «Βρισκόμαστε ακόμη σε πολύ κρίσιμη φάση στον αγώνα εναντίον του κοροναϊού. Η διεθνής αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική και γι’ αυτό όλες οι χώρες θα πρέπει να συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο», σημείωσε ο Τζανγκ.

«Μολονότι αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες των άλλων κρατών, πρέπει επίσης να επισημάνουμε την εκτίμηση του γενικού διευθυντή του ΠΟΫ. Είπε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της Κίνας», υπενθύμισε ο Κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, που τόνισε ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθούν «υπερβολικές αντιδράσεις, που μπορεί να έχουν ευρύτερες αρνητικές συνέπειες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ