Κοροναϊός: «Κόκκινος» συναγερμός στην Ελβετία - Στους δρόμους ο Στρατός

Κοροναϊός: «Κόκκινος» συναγερμός στην Ελβετία - Στους δρόμους ο Στρατός

Η ελβετική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 19 Απριλίου, μπροστά στον νέο κοροναϊό, απαγορεύοντας «όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις» με εξαίρεση τις κηδείες.

«Αυστηρά μέτρα επιβάλλονται σε ολόκληρη τη χώρα. Τα χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή», δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Σιμονέτα Σομαρούγκα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου ξεκινά από τα μεσάνυχτα, με τη χώρα να κινητοποιεί 8.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων στη μάχη κατά του Covid-19.

«Δεν θα σας αφήσουμε μόνους», διαβεβαίωσε η πρόεδρος της Ελβετίας, χώρας που μετρά 14 θανάτους και 2.200 κρούσματα από τον νέο κορονοϊό.

«Θα σας φροντίσουμε όλους», διαβεβαίωσε.


Αυστηρά μέτρα στη Γενεύη

Το καντόνι της Γενεύης, που φιλοξενεί πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς, όπως την ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ, κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πανδημία του κορονοϊού και απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ η ελβετική κυβέρνηση πρόκειται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση σε ολόκληρη χώρα, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάσθηκε από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή φθάνοντας τα 2.200.

Ο αριθμός αυτός δεν είναι ωστόσο πλήρης, καθώς η Ελβετία δεν ανιχνεύει συστηματικά τα κρούσματα.

Αντιμέτωπες με την ταχεία διάδοση του κορονοϊού, οι αρχές της Γενεύης αποφάσισαν να λάβουν νέα έκτακτα μέτρα «απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους», ανέφεραν σε ανακοίνωση.

Οι επαγγελματικές συναθροίσεις συνεχίζονται ωστόσο, εφόσον γίνονται σεβαστές οι συστάσεις που αφορούν τις αποστάσεις οι οποίες πρέπει να τηρούνται μεταξύ των συγκεντρωμένων και την υγιεινή.

Οι χώροι διασκέδασης και εστίασης και τα αθλητικά κέντρα θα κλείσουν από απόψε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS