Κορoναϊός: Η πανδημία σαρώνει στο πέρασμα της - Διπλασιασμός θυμάτων σε Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία

Κορoναϊός: Η πανδημία σαρώνει στο πέρασμα της - Διπλασιασμός θυμάτων σε Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία

Νέο «μαύρο» ρεκόρ σημειώθηκε στην Ιταλία χθες, όπου καταγράφηκαν 743 θανατοι σε μια μέρα. Ο συνολικός αριθμός των Ιταλών που έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό ανέρχεται στους 6.920.

Την ίδια ώρα, τρομακτικός διπλασιασμός θυμάτων καταγράφεται και σε Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία.
 

Μαδρίτη και Λονδίνο τα νέα επίκεντρα της πανδημίας του ιού

Η καμπύλη εμφάνισης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που εξαπλώνεται ταχύτατα δείχνει ότι η Μαδρίτη και το Λονδίνο ίσως εξελιχθούν στα νέα επίκεντρα της πανδημίας  καθώς οι θάνατοι διπλασιάζονται ανά 48ωρο. Στη Βρετανία άλλοι 87 ασθενείς της Covid-19 έχασαν χθες τη μάχη στην Αγγλία, εκ των οποίων 21 στο Λονδίνο. Ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαπλασιάστηκε σε διάστημα μιας εβδομάδες, καθώς χθες καταγράφηκαν άλλοι 71 θάνατοι. 

Στην Ισπανία οι ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν ανθρωπιστική βοήθεια από το ΝΑΤΟ για να πολεμήσουν την πανδημία του κορωνοΪού καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφθασε τους 2.700 και τα κρούσματα πλησιάζουν τα 40.000. Το βαρύτερο πλήγμα δέχθηκε η Μαδρίτη με 12.532 μολύνσεις - κοντά στο ένα τρίτο του συνόλου της χώρας- και 1.535 θανάτους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 57% του συνολικού ποσοστού στην Ισπανία. 

Εκτός Ευρώπης, αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σχετικά αργά στις ΗΠΑ σε σύγκριση με άλλες χώρες έως τώρα, αλλά η καμπύλη θνησιμότητας στη Νέα Υόρκη δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσει τη Μαδρίτη. Πάνω από 12.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στο νέο κορωνοϊό στην αμερικανική μεγαλούπολη, ενώ 125 έχασαν τη μάχη, καθώς η Πολιτεία τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής σε καραντίνα. 

Αξιωματούχοι του τομέα Υγείας σημειώνουν ότι οι ΗΠΑ μπορεί σύντομα να ξεπεράσουν σε μολύνσεις την Κίνα. Την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν στις ΗΠΑ περισσότερα νέα κρούσματα ημερησίως απ’ όσα στην Κίνα κατά την κορύφωση της επιδημίας. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ