Κοροναϊός: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Κίνα- 62 νέα, τα 59 εισαγόμενα

Κοροναϊός: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Κίνα- 62 νέα, τα 59 εισαγόμενα

Δύο νέοι θάνατοι ασθενών και 62 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας διευκρίνησε ότι τα 59 από τα κρούσματα αυτά ήταν του είδους που αποκαλεί «εισαγόμενα», ότι δηλαδή επρόκειτο για ανθρώπους που διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί μετά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Από τα τρία κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του SARS-CoV-2, τα δύο εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ και ένα στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας. Οι δύο ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη Σαγκάη και στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της πανδημίας στην Κίνα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν χθες Τρίτη είναι σχεδόν διπλάσιος από εκείνον της Δευτέρας (32), ημέρας που, για πρώτη φορά αφότου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Κίνα, δεν υπέκυψε κανένας από τους ασθενείς.

Τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 χθες, φθάνοντας τα 1.042. Εξ αυτών, 328 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο, ενώ 714 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 23 σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα θάνατος μεταξύ αυτής της υποομάδας ασθενών. Έλαβαν εξιτήριο συνολικά 112 ασθενείς σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται σε 77.279.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 81.802 ως τα μεσάνυχτα χθες. Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ανήλθε σε 3.333 στη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS