Κοροναϊός: Διαφωνούν οι επιστήμονες για την «πηγή» του κακού- Πιθανόν να προέρχεται από νυχτερίδα

Κοροναϊός: Διαφωνούν οι επιστήμονες για την «πηγή» του κακού- Πιθανόν να προέρχεται από νυχτερίδα

Διαστάσεις απόψεων φαίνεται πως υπάρχει μεταξύ επιστημόνων για την προέλευση του νέου κοροναϊού.

Κινέζοι επιστήμονες ανέφεραν πως πιθανότατα προήλθε από φίδια, κάτι που έχει προκαλέσει συζητήσεις στο εσωτερικό της χώρας. Αρκετοί είναι αυτοί που δε πιστεύουν στην συγκεκριμένη θεωρία, για τον λόγο ότι όλοι οι φορείς παρόμοιων ιών, προέρχονταν από θηλαστικά.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Ντέιβιντ Ρόμπερτσον. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει φίδια με τον συγκεκριμένο ιό. Αυτό που μας λείπει είναι ο συνδετικός κρίκος για να βγάλουμε συμπεράσματα: Ο δέκτης από όπου όλοι αυτοί οι άνθρωποι μολύνθηκαν», δήλωσε στο Nature.com.

Κοροναϊός: Ταιριάζει με κοροναϊό που βρέθηκε σε νυχτερίδες
Την ίδια ώρα, έρευνα που δημοσίευσε το ΜΙΤ Technology στην ιστοσελίδα του, αναφέρει πως πιθανότερο είναι ο κοροναϊός να έχει μεταφερθεί από νυχτερίδα, παρά από φίδι. Οπως αναφέρει, αναλύσεις που έχουν στα χέρια τους από δείγματα ασθενών που βρέθηκαν με τον κοροναϊό, δείχνουν πως υπάρχει ομοιότητα κατά 96% με τον κοροναϊό που είχε βρεθεί σε νυχτερίδες. «Θα ήμουν έκπληκτος αν προερχόταν πραγματικά από φίδι», είπε ο Τίμοθι Σίχαν, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Οι νυχτερίδες θεωρούνται πηγή και του ιού SARS, πιστεύουν οι επιστήμονες. Τα φίδια κυνηγούν συχνά νυχτερίδες και οι πληροφορίες ότι τα δύο αυτά είδη φιδιών πωλούνταν στην υπαίθρια ιχθυαγορά του Βουχάν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS