Ηχηρή παρέμβαση Κομισιόν: Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου

Ηχηρή παρέμβαση Κομισιόν: Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου

O εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πήτερ Στανό, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, αναφερόμενος στην υπόθεση του Oruc Reis και την τουρκική προκλητικότητα.

Όπως δήλωσε σε ενημέρωση του Τύπου, «Η ΕΕ βρίσκεται με πλήρη αλληλεγγύη στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου και δεν υπάρχει αμφιβολία επ’αυτού».

Ο κ. Στάνο χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο «εξαιρετικά ανησυχητική» και συμπλήρωσε πως «πρέπει να επιλυθεί με διάλογο και όχι με σειρά βημάτων που αυξάνουν την κλιμάκωση και τις εντάσεις».

«Οι εξελίξεις έδειξαν ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να μειωθεί η ένταση και να αντιστραφεί το πολύ αρνητικό και ατυχές κλίμα κλιμάκωσης», δήλωσε χαρατηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η δήλωση που έκανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος την Κυριακή για την Ανατολική Μεσόγειο ήταν πολύ ξεκάθαρη. Τόνισε ότι οι αυξανόμενες εντάσεις δεν είναι απάντηση σε κανένα από αυτά τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή. Αυτές, δήλωσε «θα οδηγήσουν μόνο σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και δυσπιστία» και συμπλήρωσε πως «αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να υπάρξει δέσμευση ότι όλα αυτά τα ανοιχτά ζητήματα θα επιλυθούν στη γραμμή των σχέσεων καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και θετική δέσμευση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS