Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Ν.Κορέας στην κορεατική χερσόνησο

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Ν.Κορέας στην κορεατική χερσόνησο

Ανεβαίνει κι άλλο το θερμόμετρο στη βορεοκορεατική χερσόνησο, δύο μέρες μετά τον πύραυλο που εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ ο οποίος έπεσε στον Ειρηνικό, αφού προηγουμένως είχε περάσει πάνω από την Ιαπωνία.

Όπως μεταδίδει το CNNi, Ουάσιγκτον και Σεούλ πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και, σε επίδειξη δύναμης, η ελίτ των πολεμικών αεροσκαφών τους "σκίζει" τις τελευταίες ώρες τους αιθέρες της κορεατικής χερσονήσου.

Στην προσομοίωση βομβαρδισμού θέσεων του αντιπάλου -όπως προβλέπει η άσκηση- μετέχουν 2 αμερικανικά Β-1Β, ακόμα 4 F-35B βομβαρδιστικά, και 4 νοτιοκορεάτικα F-15. Τα μεν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στη νήσο Γκουάμ τις οποίες απειλεί να βομβαρδίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ τα υπόλοιπα από βάση στην Ιαπωνία.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του αμερικανικού Προέδρου ο οποίος απέρριψε τη διεξαγωγή διπλωματικών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα τονίζοντας ότι «το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση».

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν με τους βορειοκορεάτες και τους πλήρωναν επειδή εκβίαζαν επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ