Κινδύνους για τις εξαγωγές τους προσεχείς μήνες βλέπει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ λόγω κοροναϊού

Κινδύνους για τις εξαγωγές τους προσεχείς μήνες βλέπει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ λόγω κοροναϊού

Η επιδημία πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός που εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα τον Δεκέμβριο αποτελεί άλλη μια πηγή κινδύνου για τις εξαγωγικές εταιρείες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, όπως προειδοποίησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η οικονομία της Γερμανίας, η ανάπτυξη της οποίας βασίζεται κατά κύριο λόγο στις εξαγωγές, περιήλθε σε στασιμότητα το τέταρτο τρίμηνο, καθώς τόσο οι παραγγελιοληψίες όσο και η παραγωγή κατέγραψαν απότομη πτώση τον Δεκέμβριο, συγκρατώντας τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρύτερης ευρωζώνης.

Στο μηνιαίο ενημερωτικό του δελτίο, το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε την εξασθένηση της ζήτησης στο εξωτερικό ως έναν από τους βασικούς λόγους για την επιδείνωση της προοπτικής για το εμπόριο. «Οι πιθανές οικονομικές συνέπειες του κοροναϊού εγείρουν κίνδυνο για τις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο τους προσεχείς μήνες», ανέφερε.

Η επιδημία του κοροναϊού θέτει εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα και η περαιτέρω εξάπλωσή του σε άλλα κράτη θα μπορούσε να εκτροχιάσει την προβλεπόμενη παγκόσμια ανάκαμψη το 2020. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας. Η γερμανική βιομηχανία είναι σε καίριο βαθμό εξαρτημένη από κινεζικές εταιρείες εφοδιασμού, αλλά και τη ζήτηση στην Κίνα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προχθές Τετάρτη ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως η γερμανική οικονομία εισέρχεται σε ύφεση. Πρόσθεσε εξάλλου ότι το Βερολίνο δεν βλέπει λόγο να μεταβάλει την πρόβλεψή του για ρυθμό ανάπτυξης 1,1% του ΑΕΠ το 2020, παρά την επιδημία που έχει προκαλέσει ο COVID-19.

Πηγές: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ