Κένυα: Δύο νεκροί στις βίαιες διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών

Κένυα: Δύο νεκροί στις βίαιες διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών

Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από σφαίρες, στις βίαιες διαδηλώσεις στην Κένυα, έπειτα από την ανακοίνωση της επανεκλογής του προέδρου Οχούρου Κενυάτα.

Οπαδοί του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Ράιλα Οντίνγκα, βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της Παρασκευής όταν έγινε γνωστό ότι ο Κενυάτα συγκέντρωσε το 54,27% των ψήφων.

Το πρωί του Σαββάτου ξέσπασαν νέες συμπλοκές σε παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ πολλοί οδικοί άξονες στη δυτική Κένυα είναι αποκλεισμένοι από διαδηλωτές.

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι δρόμοι είναι ανοικτοί. Όμως μόλις ανοίξουμε ξανά τους δρόμους, θα αρχίσουν ξανά να τους μπλοκάρουν και να καίνε ελαστικά. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους. Όμως έχουμε πρόβλημα όταν μπλοκάρουν τους οδικούς άξονες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τάιτους Γιόμα, ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Κισούμου.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ