Καλιφόρνια: Ο Τραμπ απειλεί ότι θα περικόψει τα κονδύλια για τις πυρκαγιές

Καλιφόρνια: Ο Τραμπ απειλεί ότι θα περικόψει τα κονδύλια για τις πυρκαγιές

Επίθεση στον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ και απειλές ότι θα περικόψει τα κονδύλια για τις πυρκαγιές στην πολιτεία εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter.

Δεκάδες χιλιάδες στρέματα γης έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές που πλήττουν τις τελευταίες εβδομάδες την Καλιφόρνια, ενώ κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και οι πολίτες. Για τον Τραμπ, η κατάσταση είναι προσωπική ευθύνη του Δημοκρατικού κυβερνήτη, τον οποίο κατηγορεί ότι έκανε «φρικτή δουλειά στη διαχείριση των δασών», έστω και αν φέτος τα πύρινα μέτωπα έχουν εξαπλωθεί σε μη δασικές περιοχές.

Λίγο πολύ, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Νιούσομ ότι κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια κι έπειτα «απευθύνεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια», ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί.

Η απάντηση του κυβερνήτη ήταν άμεση. «Δεν πιστεύετε στην κλιματική αλλαγή. Εξαιρείστε από αυτή τη συζήτηση», τόνισε ο Νιούσομ, από τους σφοδρότερους επικριτές του Τραμπ όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική του.

Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη προκαλούν τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ανεξάρτητα από το πόσο έβρεξε τον χειμώνα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης National Academy of Sciences.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Τραμπ απειλεί την Καλιφόρνια με περικοπές. Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και πέρσι, μετά τις φονικές πυρκαγιές κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 86 άνθρωποι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ