Ιταλία: Ο Κόντε προέτρεψε τον Χάφταρ να σταματήσει την επίθεση στη Λιβύη

Ιταλία: Ο Κόντε προέτρεψε τον Χάφταρ να σταματήσει την επίθεση στη Λιβύη

Να δοθεί λύση μέσω της πολιτικής «οδού» στη Λιβύη θέλει η Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, κάλεσε τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, να διατάξει να σταματήσει η επίθεση των δυνάμεών του, του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει τα αντίπαλα μέρη να επιδιώξουν πολιτική λύση, μετά την ακύρωση της συνάντησής τους.

Ο Κόντε προειδοποίησε εναντίον των «κινδύνων για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής» και «κάλεσε να εγκαταλειφθεί η στρατιωτική επιλογή», ανέφεραν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στη Ρώμη.

«Η μοναδική βιώσιμη λύση στην λιβυκή κρίση είναι πολιτική», επέμεινε ο Κόντε, απηχώντας τη θέση που εκφράστηκε στις Βρυξέλλες, όπου Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν παράλληλα χθες συνομιλίες με τον αντίπαλο του Χάφταρ, τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) Φάγεζ αλ Σάρατζ. «Θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο η Λιβύη να μετατραπεί σε θέατρο πολέμου μέσω ενδιαμέσων. Και να εξασφαλίσουμε ότι η Λιβύη δεν θα μετατραπεί σε δεύτερη Συρία», συνόψισε ο Γερμανός ΥΠ.ΕΞ, Χάικο Μάας μετά τις συνομιλίες.

Το Βερολίνο σκοπεύει να οργανώσει εντός Ιανουαρίου διεθνή σύνοδο για να αναζητηθεί λύση και να υπάρξει επάνοδος στην πολιτική διαδικασία στη Λιβύη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS