Ιταλία - δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα το «Κίνημα Πέντε Αστέρια», πρώτη στο σύνολο η Κεντροδεξιά

Ιταλία - δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα το «Κίνημα Πέντε Αστέρια», πρώτη στο σύνολο η Κεντροδεξιά

Ποσοστό 29,5% στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών λαμβάνει, σύμφωνα με έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Demopolis, το «Κίνημα Πέντε Αστέρια», ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, με την κεντροδεξιά συμμαχία ωστόσο να το ξεπερνά σε σύνολο δυνητικών ψήφων.

Το κίνημα το οποίο ίδρυσε ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο (ο οποίος έχει αποχωρήσει από αυτό) και υποψήφιος πρωθυπουργός του οποίου είναι ο νυν αντιπρόεδρος της Βουλής - κάτω σώματος του κοινοβουλίου - Λουίτζι Ντι Μάιο, σε αυτή την φάση - βάσει των γκαλοπ - είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα της χώρας.

Ακολουθούν το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 23%, η κεντροδεξιά Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 16% και η εθνικιστική δεξιά, λαϊκιστική Λέγκα του Βορρά με 14%.

Το κεντροαριστερό - αριστερό κίνημα «Ελεύθεροι και Ίσοι» βρίσκεται στο 6% και το εθνικιστικό δεξιό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας» στο 4,8%. Κανένα κόμμα ή συμμαχία, πάντως, δεν δείχνει να μπορεί να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή και την Γερουσία. Κάτι που απαιτεί τουλάχιστο το 40% των ψήφων.

Η Κεντροδεξιά, στο σύνολό της, προηγείται με το 36%, ενώ η Κεντροαριστερά εξασφαλίζει το 27% της πρόθεσης ψήφου. Σύμφωνα με την ανάλυση των δημοσκόπων, το Κίνημα Πέντε Αστέρια είναι ισχυρότερο στον ιταλικό Νότο, η Κεντροδεξιά στον Βορρά και η Κεντροαριστερά (η οποία περνά, αναμφίβολα, μια δύσκολη φάση), διατηρεί ένα κάποιο προβάδισμα στις ευρύτερες περιοχές της Φλωρεντίας και της Μπολόνια.

Το 67% των ερωτηθέντων απαντά ότι η ψήφος του θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις των κομμάτων, το 25% ότι θα βαρύνουν, κυρίως, οι υποψήφιοι της κάθε περιφέρειας, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ