Επιθέσεις στο Ιράκ: Σώοι οι Γερμανοί στρατιώτες στην Ιρμπίλ - Σκέφτονται να αποσύρουν τα στρατεύματα οι Αυστραλοί

Επιθέσεις στο Ιράκ: Σώοι οι Γερμανοί στρατιώτες στην Ιρμπίλ - Σκέφτονται να αποσύρουν τα στρατεύματα οι Αυστραλοί

Η διπλή επίθεση του στρατού του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις του Ιράκ, έφεραν συναγερμό και σε άλλες χώρες που έχουν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Σε μία από τις δύο βάσεις, αυτή της Ιρμπίλ, υπάρχουν 115 Γερμανοί στρατιωτικοί, για τους οποίους εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε πως όλοι είναι σώοι από την διπλή επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης. Όλα τα μέλη της αποστολής των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων σταθμεύουν στην Ιρμπίλ, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε, όπως διαβεβαίωσαν από τον γερμανικό ομοσπονδιακό στρατό.

Σκέψεις να αποσυρθούν οι Αυστραλοί
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, έδωσε εντολή να προστατευθούν με κάθε μέσο και τρόπο οι Αυστραλοί πολίτες, στρατιώτες και το διπλωματικό σώμα στη Μέση Ανατολή. Και η Αυστραλία έχει σημαντικό αριθμό στρατιωτών στην περιοχή, με τον Μόρισον να καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, την ώρα που η χώρα του «πνίγεται» από τις φλόγες.

Η είδηση της επίθεσης του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, προκάλεσε συναγερμό στην Καμπέρα, όπου πραγματοποιήθηκε υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να προστατευτούν οι στρατιώτες και οι διπλωμάτες στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, μία από τις πιθανότητες που εξετάζει η κυβέρνηση Μόρισον, είναι να αποσύρει άμεσα τον συμμαχικό στρατό από την περιοχή, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες Αυστραλών στρατιωτών. Την παραπάνω πιθανότητα είχε επισημάνει και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Μαρίσα Πέιν. Υπολογίζεται πως στο Ιράκ βρίσκονται περίπου 450 Αυστραλοί στρατιώτες, ως δύναμη υποστήριξης των αμερικανικών δυνάμεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS