ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών τα «τρομο-δέματα»

ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών τα «τρομο-δέματα»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα «τρομο-δέματα» που εστάλησαν προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την πρώην ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, αλλά και σε άλλα εξέχοντα στελέχη των Δημοκρατικών, σημαίνοντας συναγερμό στις αμερικανικές αρχές.

Τα δέματα, που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, εκ των οποίων κανένας δεν εξερράγη, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του FBI, που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των αποστολέων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τα ύποπτα πακέτα που έχουν βρεθεί, εντοπίστηκαν κατά τη συνήθη διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.
Το πακέτο που εστάλη στη Χίλαρι Κλίντον εντοπίστηκε έξω από το σπίτι της σε προάστιο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, ενώ το δεύτερο πακέτο, με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην Ουάσιγκτον.

YN 2018 10 25 07.54.19

Ένα ακόμη δέμα εντοπίστηκε στους δίδυμους πύργους του Time Warner Center στη Νέα Υόρκη, στο κτήριο του CNN. Το συγκρότημα εκκενώθηκε και το δέμα «απομακρύνθηκε με ασφάλεια», όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Δύο παρόμοια δέματα εστάλησαν και στην Μαξίν Ουότερς, πολύπειρη πολιτικό των Δημοκρατικών από το Λος Άντζελες, η οποία έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ