ΗΠΑ: Μαίνονται για 8η μέρα οι πυρκαγιές στη Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Μαίνονται για 8η μέρα οι πυρκαγιές στη Καλιφόρνια

Μαίνονται για όγδοη μέρα οι μεγάλες πυρκαγιές στη Καλιφόρνια, έχοντας καταστρέψει πάνω 80 χιλιάδες στρέμματα και ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, υπάρχουν δέκα ενεργά μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή της Καλιφόρνιας, με πάνω από 5.000 πυροσβέστες να συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Από την περασμένη εβδομάδα, πάνω από 200 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, εκ των οποίων 96 κατοικίες, ενώ πάνω 200.000 κάτοικοι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Απειλείται η Προεδρική Βιβλιοθήκη

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη ξέσπασε νέα πυρκαγιά στη περιοχή Σίμι Βάλεϊ, η οποία απειλεί την ιστορική Προεδρική Βιβλιοθήκη «Ρόναλντ Ρήγκαν».

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και ξεπερνούν τα 60 μίλια την ώρα, η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και πλησιάσε το ιστορικό κτίριο της Καλιφόρνιας.

Μια μεγάλη δύναμη πυροσβεστών μετακινήθηκε προς το συγκεκριμένο σημείο, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η Προεδρική Βιβλιοθήκη από τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά απειλεί 6.500 σπίτια ενώ έχει ήδη κάψει 1.300 στρέμματα.

Νωρίτερα, οι αρχές διέταξαν το κλείσιμο όλων των σχολείων της περιοχής και την εκκένωση όλων των κτιρίων, μεταξύ των οποίων και της βιβλιοθήκης, στην οποία βρίσκονται και τα μνήματα του 40ου Αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρήγκαν και της πρώτης κυρίας Νάνσι Ρήγκαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS