ΗΠΑ: Έξι αστυνομικοί τραυματίες από πυρά ενόπλου στη Φιλαδέλφεια

ΗΠΑ: Έξι αστυνομικοί τραυματίες από πυρά ενόπλου στη Φιλαδέλφεια

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ενόπλου στη Φιλαδέλφεια, στην αμερικανική Πολιτεία Πενσιλβάνια, με τον δράστη να παραμένει οχυρωμένος σε σπίτι από το απόγευμα και την αναμέτρησή του με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να κρατάει ώρες.

Ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν δύο αστυνομικούς που κράταγε ομήρους ο ένοπλος, που παραμένει μέσα στο σπίτι και συνεχίζει να ρίχνει.

«Η κρίση δεν έχει ακόμη τερματιστεί», εξήγησε περί τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) ο Ρίτσαρντ Ρος, επικεφαλής της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας. Περίπου 10 λεπτά αργότερα, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε μέσω Twitter ότι οι διαπραγματευτές των δυνάμεων επιβολής της τάξης «παρακάλεσαν» τον ένοπλο να παραδοθεί, τρεισήμισι ώρες αφότου άρχισε να εκτυλίσσεται το επεισόδιο.

Κατά τον ίδιο εκπρόσωπο, τον Έρικ Γκριπ, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες του ενόπλου πάντως σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Ρος, «ευτυχώς» δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός από αυτούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κρίση άρχισε όταν άνδρες της πήγαν να εκτελέσουν ένταλμα ερεύνης που σχετιζόταν με διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία Νάισταουν-Τιόγκα και ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί.


Οι διαπραγματευτές έχουν δοκιμάσει κάθε τρόπο επικοινωνίας με τον ένοπλο — καλούν το τηλέφωνό του, χρησιμοποιούν τηλεβόα, ενέπλεξαν ένα συγγενικό του πρόσωπο — στην προσπάθειά τους να τον πείσουν να παραδοθεί, σύμφωνα με τον Ρος.

Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια σύλληψης και του δεύτερου ατόμου. Μέσα στο οίκημα που βρίσκεται ο δεύτερος άντρας, είχαν εγκλωβιστεί δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες που είχαν παγιδευτεί και χρειάστηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για να απεγκλωβιστούν.

Η αστυνομία έχει δώσει εντολή στους κατοίκους της συνοικίας να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και της πόλης να αποφεύγουν την περιοχή.

Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το περιπολικό με το οποίο έσπευδαν στο σημείο ενεπλάκη σε τροχαίο.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, ο δράστης μεταδίδει απευθείας το επεισόδιο μέσω Facebook. Κατά την αστυνομία, είναι εφοδιασμένος με τουλάχιστον ένα ισχυρό τουφέκι και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθεί την κατάσταση, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Το περιστατικό καταγράφεται έπειτα από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων ενόπλων στις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας και του Οχάιο όπου χρησιμοποιήθηκαν ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.

«Είμαι λίγο θυμωμένος που κάποιος έχει όλον αυτό τον οπλισμό, όλη αυτή την ισχύ πυρός, όμως αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη μέρα», σχολίασε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένι αφού επισκέφθηκε έναν από τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και νοσηλεύεται.

Πηγή: ΑΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS